Nou Barris inaugura les noves escales mecàniques que milloren l’accessibilitat de Ciutat Meridiana

31/03/2023 - 12:30

Els cinc trams comuniquen les Agudes i l’avinguda dels Rasos de Peguera i permeten resoldre les dificultats d’accessibilitat i connectivitat de la zona

Els cinc trams comuniquen les Agudes i l’avinguda dels Rasos de Peguera i permeten resoldre les dificultats d’accessibilitat i connectivitat de la zona

Nou Barris ja disposa oficialment dels nous cinc trams d’escales mecàniques que comuniquen el carrer de les Agudes i l’avinguda dels Rasos de Peguera. Les obres es van iniciar el mes d’octubre de l’any 2021 i han comportat una inversió total de gairebé 3,4 milions d’euros.  L’acte d’inauguració es va dur a terme el dijous 30 de març, amb l’assistència entre d’altres del regidor de Nou Barris, Xavier Marcé.

En aquest enllaç trobareu imatges de l’acte.

La intervenció s’emmarca en el Pla de Barris de la Zona Nord i ha permès millorar la mobilitat de vianants i l’accessibilitat als entorns del carrer de les Agudes, entre els números 124 i 142. Les noves escales faciliten la connexió i l’accés als edificis d’habitatges ubicats pendent avall a la banda sud del carrer, ja que se salven els forts desnivells que caracteritzen aquesta zona. Aquesta actuació és una continuació de la primera intervenció que va connectar els mateixos carrers, però en diferents trams, l’any 2020.

La implantació dels cinc nou trams d’escales mecàniques completa tot un itinerari accessible que connecta les dues valls de Ciutat Meridiana, salvant un desnivell total d’uns 22 metres, i permet facilitar la mobilitat del veïnat amb l’estació del metro i amb els serveis, comerços i equipaments municipals ubicats a l’avinguda Rasos de Peguera. Aquesta intervenció se suma a la renovació completa que s’està fent a la resta d’escales mecàniques de la zona, concretament en el itineraris més antics que van des del Parc de l’Aqüeducte fins a la plaça del metro de Ciutat Meridiana.

Alhora, també s’ha instal·lat una escala convencional i diferents itineraris accessibles en forma de rampa que connecten, durant el recorregut, les escales mecàniques amb diferents zones d’estada, que amb noves plantacions i mobiliari urbà esdevenen espais de relació veïnal per promoure els usos familiars i el joc d’infants. La plantació estratègica d’arbrat al voltant de les escales fa que l’ascens sigui un recorregut de visuals vegetals, mentre que el descens permet gaudir de les diferents panoràmiques de la zona.

Pel que fa a la millora en l’accessibilitat als habitatges de la zona, s’ha intervingut en la connexió dels passatges, els quals presentaven un estat important de degradació. La intervenció en la pavimentació, en el muret de contenció del parterre, en el clavegueram i en la il·luminació han millorat tant l’accés als edificis com la seguretat de la zona i la recuperació d’espais d’ús comunitari.

Per últim, a l’entorn de la zona d’intervenció existeixen una sèrie de camins informals produïts pel pas dels mateixos veïns i veïnes del barri. Amb la voluntat de mantenir la connectivitat existent, s’ha pavimentat un recorregut que travessa la zona arbrada amb formigó acolorit i s’ha instal·lat una barana de protecció on el talús és més pronunciat.