Nous horaris de neteja a Ciutat Vella per garantir el descans nocturn

15/08/2018 - 10:31

Ciutat Vella. Els canvis s’han aplicat un cop demostrada l’efectivitat de la prova pilot al carrer d’Escudellers.

S’han modificat els horaris de neteja nocturns en diversos carrers del Gòtic nord, el Raval nord i el nucli antic per combatre els alts nivells de contaminació acústica i garantir el descans del veïnat.

S’han reestructurat els serveis un cop demostrats els beneficis de la prova pilot que es va dur a terme l’any passat al carrer d’Escudellers. Abans les empreses de neteja oferien un servei més intens i reiteratiu per mantenir l’espai públic en bones condicions, ja que sovint s’abandonen residus als carrers fora dels contenidors o de l’horari establert. El fet que els vehicles passessin diverses vegades en horari nocturn, però, generava molèsties de soroll al veïnat, i per això s’han implantat nous horaris, per respectar les hores de descans. Així es garanteix la neteja i recollida de residus necessàries sense generar molèsties al veïnat.

En concret, els canvis s’han dut a terme als carrers Comtal, de les Moles i d’Estruc, al Gòtic nord; als carrers de Valldonzella i Joaquim Costa i a les places de Castella i dels Àngels, al Raval nord, i al carrer del Rec i del Comerç i al passeig del Born, al nucli antic.

Nucli antic

Al nucli antic s’unifica la recollida domiciliària de bosses i l’aigualeig posterior, que es fa cada dia a la 1.45 hores. S’eliminen els repassos de les 4.45 hores i es revisa que els contenidors estiguin en bon estat.

Raval nord

Pel que fa al carrer de Valdonzella i la plaça de Castella, es concentrarà tota la neteja abans de la 1.45 hores. Els comerciants de la zona ja han estat informats de l’horari nou, i han estat advertits de la possibilitat d’inspecció i de multa posterior en cas que no compleixin aquests horaris. A la plaça dels Àngels i al carrer de Joaquim Costa també s’ha reestructurat el servei. A la plaça dels Àngels hi haurà una presència permanent i diària de la Guàrdia Urbana a partir de les 22.00 hores, i també hi haurà quatre agents amb vehicle que faran la ruta de les places dels Àngels, de Terenci Moix i de Castella per evitar actituds incíviques.