Nova campanya per millorar la seguretat en el transport escolar i de menors de la Guàrdia Urbana

25/01/2022 - 10:14

La Guàrdia Urbana tindrà activada aquesta setmana una campanya específica dirigida a millorar la seguretat del transport escolar.

En l’última campanya d’aquest tipus, que es va fer del 7 al 13 de juny de 2021, la Guàrdia Urbana de Barcelona va interposar un total de trenta-dos denúncies.

La Unitat Central de Trànsit de la Guàrdia Urbana coordina diverses vegades l’any i d’acord amb la planificació programada pel Servei Català de Trànsit campanyes específiques dirigides a millorar la seguretat del transport escolar. El control s’estén a tots els mitjans de transport que fa servir l’alumnat per accedir als centres escolars amb l’objectiu de reduir la implicació d’aquest tipus de vehicles en accidents de trànsit.

L’objectiu de la campanya que es va iniciar ahir i que estarà activa tota la setmana, és corregir especialment les infraccions observades relacionades amb:

  • Condicions administratives dels vehicles: títol habilitant de les persones conductores, autoritzacions específiques de servei de transport escolar, pòlisses d’assegurança obligatòries, etc
  • Condicions de realització del servei: ocupacions de places, temps de descans-conducció, presència d’una persona acompanyant quan sigui obligatori tenir-la, estat dels dispositius d’emergència, dels cinturons de seguretat, de l’indicador sonor de marxa enrere, mampares, etc
  • Condicions tècniques dels vehicles: documentació dels vehicles, inspeccions tècniques, estat dels pneumàtics, etc

La campanya de control prioritza els entorns dels centres escolars, però s’estén a totes les vies de circulació de la ciutat (incloses les rondes). A més, se centra en els horaris d’entrada i sortida dels centres d’ensenyament.