Noves afectacions a la mobilitat per les obres de la L8 a l’entorn d’Hospital Clínic

Les actuacions, vinculades a la xarxa d’aigua a l’entorn de la futura estació d’Hospital Clínic, limitaran la circulació a un únic carril als carrers de Villarroel i Còrsega. Es preveu també un tall puntual al carrer de Villarroel el de cap de setmana de l’1 i 2 de juliol.

..
15/05/2023 - 10:16 h - Ajuntament Clara Mendoza Sanz

Aquestes obres són prèvies i necessàries per iniciar les de la futura connexió de l’estació de Plaça Espanya amb Gràcia, en un traçat de 4 quilòmetres que inclourà la remodelació de dues estacions i tres noves estacions: Hospital Clínic, que permetrà l’intercanvi amb l’L5 del metro; Francesc Macià, que facilitarà l’intercanvi amb el Trambaix i Gràcia, a la plaça Gal•la Placídia, que connectarà amb la línia d’FGC Barcelona-Vallès.

Els treballs en l’àmbit d’Hospital Clínic afectaran el carrer de Villarroel i el de Còrsega per actuar sobre la xarxa d’abastament d’aigua potable i comportaran diverses afectacions a la circulació durant els mesos vinents:

Afectacions al carrer Villarroel

A partir de diumenge 14 de maig i fins finals de juny, es farà un canvi de fase de les ocupacions actuals i les obres passaran a tram del carrer Villarroel entre Rosselló i Còrsega mantenint sempre un carril per circulació de vehicles. Prèviament s’alliberarà el tram ocupat entre Rosselló i Provença.

Afectacions al carrer Còrsega

Del 14 de maig fins finals de juny aquestes afectacions comportaran l’ocupació del cordó de serveis i dos carrils del carrer Còrsega per la banda muntanya entre el carrer Villarroel i de Comte d’Urgell, deixant habilitat un únic carril de circulació. Això provocarà el trasllat de la parada 1466 del bus 54, 59 i N3 al tram del carrer Còrsega entre Villarroel i el carrer Casanova.

Afectacions a la cruïlla de Còrsega-Villarroel

Des de mitjans de juny s’ampliarà l’ocupació al costat Besòs banda mar de la cruïlla entre els carrers Villarroel i Còrsega es mantindrà un únic carril de circulació tant al carrer de Còrsega com a Villarroel, creant modificacions del traçat en recte dels carrers.

Tall de circulació al carrer Villarroel el cap de setmana del 8 i 9 de juliol

Pel transcurs de les obres serà necessari tallar la circulació de vehicles al carrer Villarroel el cap de setmana del 8 i el 9 de juliol.  Es tancarà a la circulació el tram del carrer de Villarroel, entre els carrers de París i de Provença . Només es permetrà el pas als vehicles dels serveis d’emergències i als que accedeixin a aparcaments del veïnat. L’itinerari alternatiu, que estarà senyalitzat, transcorre pels carrers París, Muntaner i Provença.

Ocupacions de carrils en diversos encreuaments fins al setembre: A partir del 8 de juliol, es reduiran carrils per a la circulació al carrer de Provença, entre Villarroel i Casanova, de manera que quedarà lliure un carril per al trànsit. D’altra banda, a partir del 16 de juliol, al carrer d’Urgell a l’encreuament amb el de Còrsega, quedaran dos carrils lliures per al trànsit.