Obert el primer tram del carril bici en calçada de l'av Rio de Janeiro

23/10/2017 - 14:55

Millores a la xarxa ciclista de Nou Barris. Obert el primer tram de l'eix ciclista de l'av Rio de Janeiro.

Ja és obert a la circulació de bicicletes en tram de carril bici a l’av Rio de Janeiro entre el carrer de Tissó i la plaça de Harry Walker.

Aquest petit tram executat és la primera fase de modernització de l’eix ciclista que recorre paral·lelament la ronda del Mig a cavall dels districtes d’Horta-Guinardó i Nou Barris, fins ara a la vorera.

El nou carril bici bidireccional s’ha situat a la calçada reduint un dels carrils per vehicles motoritzats que entren a la ciutat. La seva construcció s’ha fet aplicant els estàndars definits en el Manual de Disseny de carrils bici aprovat el mes de juny de 2016 i que regeix el desplegament de la xarxa actual i la modificació dels carrils més antics de la ciutat.

Noves fases pendents de programació de les obres

En la fase dos d’implantació d’aquest eix ciclista fora de la vorera es construiran dos trams més entre pg el passeig de Valldaura i el carrer del Pintor Alsamora.

En el tram entre Piferrer, Pintor Alsamora i Rosselló i Porcel el carril bici es situa a l’esquerra de la circulació motoritzada i anirà protegit per una línia de serveis on s’encabiran contenidors i aparcament. El tram entre el carrer Rosselló i Porcel  i el pg Valldaura elimina aquest via de serveis per deixar pas a les bicicletes i el projecte preveu la modificació de l’actual cruïlla.

Connexió per l’av Meridiana 

El tram des del carrer de Tissó fins al pg Santa Coloma, on l’eix ciclista continuarà fins creuar el riu Besòs completa la connexió metropolitana amb aquest municipi. Forma part del desplegament de la xarxa Bicivia i la construcció sobre el pont del riu Besòs anirà a càrrec de l’AMB.

Atès que aquest tram s’executarà conjuntament amb les obres del passeig s’ha previst la sortida provisional per vorera per tal de creuar la Meridiana.