Reforç del pla de xoc de la Guàrdia Urbana a Ciutat Vella

20/11/2018 - 17:18

Seguretat. L’objectiu és reduir-hi els delictes i prevenir situacions de risc relacionades amb el tràfic de drogues.

En el marc del pla de xoc de Ciutat Vella, la Guàrdia Urbana amplia el patrullatge de diferents unitats del cos per incrementar la presència al carrer als barris del Raval, el Gòtic i de la Barceloneta amb l’objectiu de reduir-hi els fets delictius, prevenir situacions de risc associades amb el tràfic de drogues i agilitzar la detecció de nous punts de venda.

La Guàrdia Urbana ha redissenyat el patrullatge al districte de Ciutat Vella per incrementar la presència dels agents als carrers, principalment, dels barris del Raval, el Gòtic i de la Barceloneta.

Al Raval la Guàrdia Urbana prioritzarà la presència policial a les zones del barri més afectades per la venda i el consum de drogues, i a la Barceloneta se centrarà en les zones d’oci nocturn. Pel que fa al Gòtic, els agents  treballaran per prevenir infraccions contra el patrimoni als eixos comercials.

Emmarcat en el pla de xoc de Ciutat Vella, l’operatiu coordina des de la unitat territorial diferents unitats del cos —la policia de barri, el Grup de Delinqüència Urbana, la Unitat de Servei Diürn, la Unitat de Suport Policial i la Unitat d’Investigació— per garantir la màxima eficiència en la cobertura policial en diferents punts del districte. L’operatiu pretén millorar l’eficàcia de l’actuació preventiva i reforçar la col·laboració amb el veïnat per agilitzar les deteccions de nous punts de venda i consum de drogues i dels intents d’ocupació d’habitatges.

El desplegament s’amplia després de l’operatiu conjunt amb els Mossos d’Esquadra del 29 d’octubre contra la venda i el consum de droga en pisos.