Reforç del transport públic per a la Diada de l'Onze de Setembre a Barcelona

09/09/2021 - 13:27

Diada 2021. A la tarda totes les línies de metro es reforçaran i un dispositiu especial vetllarà per la fluïdesa i seguretat del passatge.

Durant tot el dissabte serà recomanable fer servir el transport subterrani i en especial el metro per als desplaçaments a l’entorn de la zona de la plaça d’Urquinaona, la Via Laietana i l’entorn del Parc de la Ciutadella, ja que la mateixa plaça i aquests carrers adjacents patiran possibles talls de trànsit per la Diada.

Amb motiu de la celebració dels actes de la Diada Nacional de Catalunya a Barcelona, el proper dissabte 11 de setembre, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana l’ús del transport públic, especialment el metro, en els desplaçaments que es realitzin per accedir a la zona del centre de la ciutat, ja que el trànsit en superfície estarà restringit.

L’acte que es preveu més concorregut tindrà lloc a la tarda: una marxa en moviment convocada per l’ANC que començarà a la plaça d’Urquinaona i acabarà a l’Estació de França. Transcorrerà per la Via Laietana i el passeig d’Isabel II fins a arribar davant de l’estació, on estarà ubicat l’escenari.

A part de les recomanacions de desplaçar-se amb metro, així com altres transports públics subterranis, com els trens de Rodalies de Catalunya i els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), també és aconsellable preveure un temps addicional per als desplaçaments, com en qualsevol esdeveniment de caire massiu.

Reforç a totes les línies de metro

TMB ha preparat un dispositiu especial que inclou reforços de trens a les línies convencionals de la xarxa, especialment a l’L1 i l’4 i desplegament de personal i seguretat per ordenar la mobilitat, tant a l’inici com al final de l’acte principal de la tarda.

Entre les 13.00 i les 21.00 hores, el metro oferirà una capacitat superior a l’habitual de la tarda d’un dissabte, amb un increment d’un 22% de mitjana de l’oferta de trens en circulació. Totes les línies convencionals tindran uns intervals de pas situats per sota dels 4,5 minuts, aproximadament.

En previsió d’una elevada concentració de persones a l’exterior que dificulti la sortida, a partir de les 16.00 hores es recomana no fer servir l’estació d’Urquinaona (L1 i L4). Com a alternatives es poden utilitzar les estacions properes: Catalunya (L1 i L3), Universitat (L1 i L2), Passeig de Gràcia (L2, L3 i L4) i Tetuan (L2).

Per aquest motiu, TMB ha organitzat un dispositiu en aquestes estacions per ordenar els fluxos de passatge i adoptar, si és necessari, accions de regulació (talls intermitents, realització dels enllaços per l’exterior, etc.) per evitar situacions de risc en vestíbuls i andanes, tant a l’anada com després de finalitzar l’acte.

En aquest cas, caldrà seguir en tot moment les indicacions que donin el servei de megafonia, els dispositius lluminosos i el personal de metro, que estarà en contacte amb les autoritats de seguretat pública.

Desviaments i limitacions en una vintena de línies de bus

Dissabte dia 11 de setembre a la tarda es preveuen alteracions de recorregut importants en gairebé una vintena de línies d’autobusos que circulen o travessen la plaça d’Urquinaona, la Via Laietana, el passeig d’Isabel II i els carrers propers al Parc de la Ciutadella i a l’Estació de França.

Entre les 14.30 i les 21.00 hores, aproximadament, es produiran possibles desviaments i limitacions de recorregut en les línies següents: D20, D50, H12, H14, H16, V13, V15, V17, V19, 7, 19, 22, 39, 47, 52, 54, 55, 59 i 120.

Al matí tindran lloc les ofrenes florals al monument de Rafael Casanova. Per aquest motiu algunes línies de bus que circulen per la ronda de Sant Pere (D50, H16 i 19) veuran modificat el seu recorregut en aquesta zona.

Més informació.

Font: TMB.