S’estrena un camí escolar dins el Zoo

19/12/2014 - 12:09

Mobilitat. Els membres de l’Escola Parc de la Ciutadella poden així accedir al centre de manera segura.

Els membres de l’escola Parc de la Ciutadella poden així accedir al centre de manera segura. El Zoo els ha facilitat un carnet que els permet passar pels torns i travessar el recinte a l’hora d’entrar i sortir de classe. L’antic accés, pel passeig de la Circumval·lació, té una vorera estreta i perillosa.

Vídeo ‘S’estrena un camí escolar dins el Zoo’

Tota la comunitat educativa de l’Escola Parc de la Ciutadella, situada al passeig de la Circumval·lació, pot accedir al centre d’una manera més tranquil·la i segura des que ha entrat en funcionament el camí escolar intern del Zoo de Barcelona. D’aquesta manera, el circuit d’entrada es fa pel pati, la porta principal de l’edifici, i s’evita la vorera estreta i perillosa de l’antic accés.

El Zoo ha facilitat un carnet a tots els membres de l’escola que els permet entrar pels torns i travessar el recinte a l’hora d’entrar i sortir de classe, encara que l’horari escolar no coincideixi amb l’horari d’obertura del parc als visitants. El tinent d’alcalde d’Habitat Urbà, Antoni Vives, ha assegurat que “aquest accés ha fet que les criatures entrin a l’escola de manera alegre, amb un entorn molt més natural i molta més seguretat; és un exemple de col·laboració cívica entre dues institucions, l’escola i el parc zoològic, que convivien l’una al costat de l’altre però que ara s’ajuden per optimitzar els recursos i millorar la vida de les famílies”.

Barcelona de Serveis Municipals (BSM) ha habilitat un camí escolar i un passadís d’accés al patí de l’escola amb un sistema de senyalització molt visual, que delimita les diferents zones d’activitat, ja que l’entrada a l’escola coincideix amb el moment de màxima activitat logística del Zoo. Per tal que aquest sistema funcionés, s’ha hagut de garantir la sincronització de l’obertura de les portes i la coordinació entre el conserge de l’escola i el personal de seguretat i auxiliar del Zoo.