Seül reconeix Barcelona com a millor ‘smart city’ estrangera

02/09/2022 - 16:05

Smart city. La World Smart City Expo Korea premia Barcelona com a millor ‘smart city’ pel lideratge i la governança.

Barcelona ha rebut el guardó a la millor ‘smart city’ estrangera de la World Smart City Expo Korea, coincidint amb una visita de la Delegació de Promoció Econòmica per enfortir llaços amb el país asiàtic.

El principal esdeveniment de ciutats intel·ligents a la regió d’Àsia-Pacífic ha reconegut la capacitat d’impuls de sectors estratègics clau a través del pla Barcelona Green Deal en àrees com l’economia digital i creativa, la indústria 4.0, la salut i la biologia, així com la transformació urbanística del projecte de les superilles i del sector nord del districte tecnològic 22@.

Delegació a Corea

El guardó ha estat recollit per la Delegació de Promoció Econòmica Internacional de l’Ajuntament, dins del marc d’una visita per enfortir llaços institucionals i econòmics amb Corea del Sud.

S’han signat acords amb l’agència de promoció econòmica de la ciutat asiàtica (Seoul Business Agency) i associacions empresarials coreanes per permetre l’intercanvi d’empreses emergents entre les dues ciutats, obrir portes a la internacionalització d’empreses barcelonines i captar inversions.

Aprofitant l’exposició “Joan Miró, dones, ocells i estels”, la delegació també s’ha reunit amb una seixantena d’operadors turístics coreans per presentar la ciutat com a destinació turística cultural. Precisament avui es recupera la connexió internacional aèria directa entre Barcelona i Seül, amb tres vols setmanals.

Més informació