S'instal·len 4 aparca-bicis singulars en forma de cotxe per conscienciar sobre la mobilitat sostenible

26/09/2014 - 10:05

L’aparcament s’instal·la en calçada, en una plaça d’un cordó d’estacionament, de manera que quedi situat entre un carril bici i un carril de circulació.

Aquesta setmana l’Ajuntament de Barcelona instal·la a l’Eixample quatre aparca-bicis singulars. Es tracta de quatre infraestructures d’aparcament en forma de cotxe que ocupen una plaça d’estacionament de vehicle. En cada un d’aquests elements s’hi poden aparcar fins a 10 bicicletes.

En el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura la capital catalana incorpora aquests aparca-bicis per tal de convidar als ciutadans a fer una reflexió sobre l’ús del vehicle privat i la bicicleta a Barcelona  i conscienciar sobre la mobilitat sostenible a la ciutat, alhora que es vol promocionar l’ús de la bici a la ciutat. A dia d’avui ja s’han instal·lat els tres primers aparca-bicis i en els propers dies es col·locarà el quart, en les ubicacions següents:

  • Ronda Sant Pau 55
  • c/Provença 144
  • Vilanova 3
  • c/ Provença 336

L’element s’instal·la en calçada, en una plaça d’un cordó d’estacionament, de manera que quedi situat entre un carril bici i un carril de circulació, facilitant així que els ciclistes que vulguin aparcar la bici no es vegin obligats a pujar a la vorera ni a creuar-se amb vehicles ni amb vianants.

Els quatre aparca-bicis incorporen codis QR i la tecnologia NFC mitjançant els quals, via smartphone, les persones que ho desitgin poden accedir a la guia de la bicicleta i consultar informació més actualitzada sobre l’estat dels carrils bici de la ciutat, de les zones 30 o les places d’aparcament per bicis més properes tan en superfície, com en aparcaments subterranis.

Aparcaments per bicicleta al carrer

L’Ajuntament de Barcelona treballa per fomentar l’ús de la bicicleta a la ciutat i incrementar les places d’estacionament de bicis a la capital catalana. Amb aquest objectiu aquest 2014 el Govern Municipal ja ha instal·lat un miler de barres d’estacionament que permeten l’aparcament de fins a dues mil bicicletes, i en el que queda de 2014 se’n col·locaran mil mes. Quan finalitzin els treballs, la ciutat passarà de les 22.350 places d’aparcament en superfície per bicis que hi havia el 2013 a les 25.000.