Inaugurem nous carrers de la Superilla d'Hostafrancs

03/12/2021 - 17:57

Hostafrancs. Els carrers de la Torre d'en Damians i del Rector Triadó, entre Consell de Cent i Creu Coberta, ara pacificats, seran una festa ciutadana el matí de dissabte 11 de desembre.

Els carrers de la Torre d'en Damians i del Rector Triadó, entre Consell de Cent i Creu Coberta, s'han transformat en passejos de plataforma única, sense calçades per a la circulació. És un nou pas en la pacificació del trànsit i la implantació de la Superilla d'Hostafrancs. Per celebrar-ho i començar a gaudir-ne, dissabte 11 de desembre, d'11 a 14 h, hi farem una festa ciutadana amb activitats per al veïnat de totes les edats, organitzades conjuntament amb les entitats del barri.

A les 11 h comencen els jocs infantils amb Artixoc al carrer de la Torre d’en Damians i l’Associació de Comerciants de Creu Coberta al carrer del Rector Triadó. L’Escola Joan Pelegrí, amb seu al mateix carrer de la Torre d’en Damians, organitza un campus de bàsquet durant tot el matí al carrer de la Creu Coberta (també sense trànsit en dissabte per la celebració d’Obrim Carrers) i una demostració de zumba a les 13 h al carrer del Rector Triadó. La música en directe va a càrrec de diversos Músics del Metro i cantants d’Òpera Jove de Catalunya, distribuïts per Creu Coberta i els nous carrers al llarg del dia. També hi actua l’Esbart Ciutat Comtal, just abans de l’acte més oficial d’inauguració a les 12 h a l’escenari instal·lat al carrer de la Torre d’en Damians. Ràdio Hostafrancs i Sants 3 Ràdio emeten en directe des d’aquest carrer al llarg del matí. I la Federació d’Hostafrancs hi porta Postals Amigues per felicitar el Nadal a la gent gran que viu sola o en residències.

Les obres dels carrers de la Torre d’en Damians i del Rector Triadó, en el tram comprès entre Consell de Cent i Creu Coberta, han durat quatre mesos i han costat uns 650.000 euros. Amb l’eliminació dels espais abans reservats a l’aparcament i circulació de motos i cotxes, ara és més còmode i segur anar a peu per aquests carrers de 10 metres d’amplada. La reurbanització s’ha aprofitat per soterrar les línies elèctriques de baixa tensió, millorar la xarxa de clavegueram i col·locar-hi nou mobiliari urbà (cadires, papereres i enllumenat). Al carrer del Rector Triadó s’han retirat quasi la meitat dels 27 arbres que hi havia, per guanyar-hi espai i llum natural.

El carrer de la Torre d’en Damians queda exclusivament reservat a vianants. Els vehicles sí poden circular per aquest tram del carrer del Rector Triadó, sobretot per accedir al garatge privat que hi ha, però a menys de 10 km/h, atès que ara la prioritat és dels vianants. El carrer romandrà tancat al trànsit tot el matí de dissabte, 11 de desembre.