El senyal
La col·locació del senyal és de caràcter voluntari i afecta els vehicles de transport de viatgers de més de nou places, inclòs el conductor (vehicles de categories M2 i M3 segons el Reglament general de vehicles), els vehicles de transport de mercaderies de les categories N1, N2 i N3 i els vehicles de transport de residus a l'àmbit urbà.
Els senyals han de complir el disseny i els requisits tècnics definits en la instrucció per assegurar-ne la màxima durabilitat i visibilitat. La seva comercialització s'ha de fer a través dels establiments autoritzats, que han d'estar registrats com a manipuladors de plaques de matrícula.
Es col·locaran de manera que siguin visibles en totes les circumstàncies i que no puguin obstruir la visibilitat de les plaques i les inscripcions reglamentàries del vehicle, la visibilitat dels diversos llums i dispositius de senyalització i el camp de visió de la persona conductora. En la instrucció es detalla el nombre de senyals que cal col·locar i la posició en funció del vehicle que sigui.
La flota de vehicles de servei públic.
La creació d'aquest senyal ha estat resultat de la col·laboració entre administracions, amb diversos ajuntaments implicats des de l'inici, com els de Barcelona, Madrid, Saragossa i Logronyo i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).
La implicació d'aquests ajuntaments a reduir la sinistralitat a les ciutats els ha portat a comprometre’s a col·locar el senyal de protecció a vulnerables a la seva flota de vehicles de servei públic. L'Ajuntament de Barcelona preveu implantar-lo a 2.199 vehicles, i l'AMB a uns vuit-cents més.
De manera paral·lela, també s'ha treballat amb l'Organització Empresarial de Logística i Transport, amb el Centre d'Innovació per a la Logística i Transport de Mercaderies i amb l'Associació de Fabricants i Distribuïdors, per a la implantació d'aquest senyal i per a altres accions que es duran a terme pròximament en relació amb la distribució urbana de mercaderies.