Barcelona se suma de nou a la Setmana Europea de la Mobilitat amb un programa d'activitats organitzades per l'Ajuntament i per entitats i associacions diverses, amb l'objectiu de millorar la qualitat de l’aire, recuperar l'espai públic i promoure la seguretat en la mobilitat a la ciutat.

La Setmana Europea de la Mobilitat 2021 se celebra del 16 al 22 de setembre amb el lema "Fes salut. Mou-te de manera sostenible" i amb la temàtica "Seguretat i salut amb una mobilitat sostenible", per incidir en quatre qüestions: la salut mental i la salut física, la seguretat i la resposta davant la covid-19.

Barcelona s'adhereix a la Setmana amb tot un seguit d'activitats per a tots i totes, petits i grans. A més, en el marc de l'esdeveniment, el divendres 17 de setembre se celebra el Park(ing)Day amb una cinquantena d’activitats programades, i el dimecres 22 de setembre, el Dia sense Cotxes, que enguany torna amb activitats ben diverses repartides per tota la ciutat

Amb l'adhesió a la Setmana, Barcelona vol:

• Sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis de la ciutat amable i pacífica i sobre altres usos a què es pot destinar l’espai que habitualment ocupa el vehicle privat motoritzat.

• Conscienciar sobre la necessitat de reduir l'ús del vehicle privat motoritzat per aconseguir una ciutat menys contaminada.

• Promoure els mitjans de desplaçament més sostenibles (a peu, en bici i amb transport públic).

Cada any, la Setmana Europea de la Mobilitat aplega, en una única programació, totes les activitats que organitzen les entitats i els equipaments al voltant de la mobilitat sostenible: xerrades, presentacions, activitats promocionals, tallers..., etcètera. Enguany, la programació s’haurà d’adaptar a les mesures sanitàries i de prevenció per la covid-19.

A escala europea, aquest any se celebren dues dècades de campanyes que continuen donant suport a iniciatives locals en els seus esforços per fer que les ciutats siguin més segures, verdes, inclusives i accessibles. Durant aquests anys, s'hi han implicat, a banda dels municipis, moltes administracions, ONG i empreses que ens han ajudat a encaminar-nos cap a una mobilitat cada cop més sostenible.

A Barcelona, aquest 2021 és un any marcat per la lenta sortida de la pandèmia i l’aprovació del Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2024, encarregat de marcar les polítiques estratègiques de la ciutat dels propers anys en matèria de mobilitat. I la mobilitat sostenible i segura que promou la Setmana Europea de la Mobilitat n'és un dels eixos imprescindibles.

Mostra’n menys

Dia sense Cotxes 2021

Com cada any, el Dia sense Cotxes (DSC) se celebra el 22 de setembre, actuant com a cloenda de la Setmana, per reivindicar que:

• Els mitjans de desplaçament sostenible són la base de la mobilitat del futur a la ciutat.

• En una ciutat densa com Barcelona, és imprescindible promoure el compliment de la normativa de les diverses modalitats per fomentar la convivència a l’espai públic i reduir la sinistralitat.

• La protecció dels col·lectius més vulnerables és imprescindible, així com un canvi d’hàbits entre les persones que es desplacen per la via pública a fi de construir un nou model de mobilitat.

Per aquest motiu, el dimecres 22 de setembre diverses entitats i equipaments de la ciutat organitzen nombroses activitats al carrer, on se substituirà la circulació de vehicles per tallers per a totes les edats, exposicions, circuits infantils amb bicicleta, balls en línia, curses, masterclasses de zumba i body combat i xerrades, entre altres propostes.

Park(ing)day

El Park(ing) Day Barcelona és un esdeveniment anual que coordinen Espai Ambiental Cooperativa i ISGLOBAL amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, des de l’any 2014.

Es tracta d’una acció performativa, de sensibilització i reivindicativa, en què diverses entitats, col·lectius i la ciutadania en general, transformen de forma temporal places públiques d’aparcament  de cotxes en parcs, jardins i altres formes d’espai públic, amb l’objectiu de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient. Té lloc a diverses ciutats de tot el món.

El Park(ing) Day 2021 se celebra enguany el divendres 17 de setembre amb més de 50 activitats programades a tota la ciutat.

Activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat i Dia sense Cotxes

Filtra per

Filtra per

S'han trobat 0 resultats

Mapa