Missatge d'error

  • Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 14 of /var/www/apps/app0079/www/monllibre/sites/default/settings.php).
  • Notice: Undefined offset: 1 in drupal_settings_initialize() (line 789 of /var/www/apps/app0079/www/monllibre/includes/bootstrap.inc).

Propera edició 2020: 18 i 19 d'abril

Biblioteques de Barcelona, a Món Llibre

Carme Solé dibuixa Gabriel García Márquez

Els infants desfavorits de l’Amèrica Llatina que Gabriel García Márquez va fer aparèixer als seus contes i la dedicació de l’artista plàstica Carme Solé als nens i nenes que pateixen la fam, la guerra o la pobresa extrema centren Why?/Compañero Gabo, la proposta del Consorci de Biblioteques de Barcelona per a Món Llibre 2019 (dissabte, 6 d’abril, a les 12.30 h i a les 18.00 h, i diumenge, 7 d’abril, a les 18.00 h). La trobada entre García Márquez i Solé no és casual: la il·lustradora va dibuixar la coberta de Cien años de soledad, l’obra cimera del Nobel colombià, i va establir amb ell una relació de treball i admiració mútua. Solé, també impulsora de la campanya “Why?”, que posa rostre a les víctimes de les tragèdies actuals, pintarà en gran format la nena que il·lustra el conte La siesta del martes, de García Márquez, mentre que el músic Jaume Escala cantarà cançons llatinoamericanes i estrenarà una peça pròpia, Compañero, un tribut a l’escriptor a través de la lectura de fragments de la seva obra. L’actriu Tilda Espluga llegirà aquests fragments escollits a l’espai Ravalejar. Teatret Barcelona.

Biblioteques per a petits i grans

Espais de somni per a totes les edats

Món Llibre ha reservat a la gent menuda (de 0 a 3 anys) una biblioteca feta a mida, un espai càlid i acollidor que reproduirà aquell moment màgic en què l’infant s’adorm escoltant un conte. En aquesta biblioteca (Convent dels Àngels. Capella) hi ha capçals de llit, coixins per seure o tombar-se a terra per explicar una història a les nenes i els nens més petits, per mirar els dibuixos que les il·lustren, resseguir les lletres amb els dits o jugar a imitar el xiscle d’una ovella o d’un gat...

Pel que fa als lectors i les lectores de més 4 anys, Món Llibre els farà viatjar a l’Orient dels contes de Les mil i una nits, per llegir entre coixins i teles de seda, colors vius i decoració de flaire exòtica. La seva biblioteca estarà instal·lada dins de haimes àrabs, tendes com les dels nòmades del desert (Convent dels Àngels. Sala Gran): hi podran conèixer paisatges i personatges mítics de la mà de Marga Socias, inventora d’històries meravelloses, però també gaudiran de la intimitat que demana una bona lectura. Tot plegat, envoltats de llibres i de jardins orientals, un oasi de tranquil·litat enmig d’un dels barris més vitals de la ciutat. Màgia sobre l’asfalt. Qui sap! Potser els sortirà al pas la famosa Xahrazad...

Espai Nautes

L’espai dels grans

 

L’edifici del Teatre del CCCB serà un refugi per als lectors i les lectores més grans de Món Llibre. Un punt de trobada i de lectura, un lloc per recloure’s, concentrar-se i alliberar la imaginació. L’Espai Nautes té per objectiu estimular la imaginació dels usuaris/àries, fer-los sentir en un entorn lliure, segur i propi, envoltats d’estructures geomètriques que aporten equilibri a conjunt i els traslladarà a un món nou i diferent.

Creat per l’alumnat del Màstes de Disseny i Producció d’Espais de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i el CCCB, Espai Nautes fomenta l’enginy, la fantasia i la creativitat. Tota una experiència!

Els contes es renoven

Les noves tecnologies arriben a Món Llibre

Atent als nous formats escènics, en aquesta edició, Món Llibre fa conviure els clàssics contacontes i el teatre d’objectes i ombres amb espectacles que incorporen les últimes tecnologies visuals. L’objectiu és diversificar l’oferta i demostrar que tant el llenguatge tradicional com el més innovador són vàlids per explicar un conte en escena. I, el que és més important, fer volar la imaginació del públic menut. Els contes de sempre es renoven gràcies a efectes sonors o projeccions audiovisuals. Ho podeu comprovar a Món Llibre!

Arriba Món Llibre

El gran festival literari per a nenes i nens

 

El compte enrere ha començat. Només uns dies més i el festival literari per a nenes i nens, Món Llibre, celebrarà una nova edició amb l’objectiu d’apropar als infants a l’univers creatiu dels llibres i de la lectura d’una manera lúdica i original.

El cap de setmana del 6 i el 7 d’abril, el CCCB, el MACBA i els seus espais exteriors oferiran un munt d’activitats per promocionar la lectura entre els infants. Hi haurà tallers, presentacions, jocs, contacontes... I, per descomptat, una acurada programació d’espectacles imaginatius i de qualitat, tots ells vinculats a llibres i a personatges literaris. Espectacles, en alguns casos, de format i llenguatge clàssics (teatre d’objectes, d’ombres, gestual) i, en altres, radicalment contemporanis, amb l’ús de les noves tecnologies per emocionar el públic del segle XXI.

Món Llibre 2019 demostra que llegir és divertit. No us ho perdeu!