Barcelona Cultura
Vés al contingut

Món Llibre 2021

Arriba un festival Món Llibre renovat, una trobada convertida en una experiència literària per a petits i grans, que podran conèixer les novetats editorials per al públic infantil i gaudir de diferents espectacles. L'esdeveniment escriu la seva setzena edició, s'adapta als temps actuals i per assistir-hi es requereix inscripció prèvia als diversos circuits previstos

L'esdeveniment té lloc el cap de setmana abans de Sant Jordi, el 17 i 18 d'abril, i hi participen mig centenar d'editorials. Hi presenten les noves publicacions amb formats diversos (contacontes, trobades amb autors i il.lustradors...). Els recorreguts els dinamitzaran alguns personatges històrics relacionats amb la literatura infantil, com Joana Raspall, Josep Maria Folch i Torres, Antoine Saint-Exupéry, Astrid Lindgren, Helen Oxenbury i Hans Christian Andersen. A la plaça de Joan Coromines, les components de la companyia Les Lloronas es convertiran en les guardianes d'El gran llibre dels contes, un volum mil.lenari que recull tots els contes populars.

Els que vagin a la Biblioteca Poblenou - Manuel Arranz o a la Biblioteca Nou Barris - que, junt amb el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i la plaça de Joan Coromines són els espais d'aquesta edició del festival - coneixeran la Sra. Serafina, una lletraferida ingènua, decidida i apassionada a qui li ha tocat la Grossa i decideix comprar tots els llibres del mercat.

Els circuits tenen una durada aproximada d'una hora, i n'hi ha per a diferents franges d'edat, entre els 0 i els 12 anys.

Veniu a aquest "Sant Jordi infantil", ple de novetats i emocions, però amb el mateix esperit de sempre: acotar les històries recollides als llibres als lectors i a les lectores més joves. 

Les inscripcions s'obren el 7 d'abril!

 

La il·lustradora: Amaia Arrazola

Fa deu anys, Amaia Arrazola va arribar a Barcelona amb la intenció d’obrir-se camí en el món de la il.lustració, la seva passió. Enrere quedaven els estudis de publicitat i de relacions públiques i la feina en grans agències del sector: el que volia era treballar amb un reduït equip d’amics, il.lustradors com ella, i decorar les pàgines dels contes infantils amb dibuixos càlids i acolorits. L’Amaia es nodreix de les imatges que troba arreu, a casa, als àlbums de fotos o als carrers; observa amb atenció la realitat i, fins i tot, la transforma pintant grans murals a la ciutat. El paisatge urbà sembla omplir-se de vida!

A la il.lustradora de Món Llibre 2021 li agrada allò ràpid i espontani, les idees fresques, noves, o mirar les coses del revés. Potser per això, i malgrat que ha viatjat per mig món amb els esprais i els pinzells a la bossa - trobareu murals seus al Japó, a París, a Miami o a Rabat -, mentre dibuixa al seu estudi de Gràcia encara somia sobre què vol ser de gran. 

Podreu conèixer a l'Amaia a Món Llibre. Pintarà en directe un mural dissabte 17 entre les 11 i les 14-15 h relacionat amb el seu nou llibre-joc, Animals fantàstics, publicat per Editorial Flamboyant. Es tracta d'un àlbum que permet a qui el llegeix crear més de cent combinacions diferents d'animals!