Barcelona Cultura
Vés al contingut

Món Llibre 2023

Benvingudes i benvinguts al Món Llibre més divers! Aquest any, més que mai, podreu viatjar per tot el món sense moure-us de Barcelona! Descobrireu històries arribades de molts països; us explicaran contes de cultures diferents; podreu veure pel·lícules sortides de llibres africans i asiàtics; aprendreu cal·ligrafia xinesa, àrab, baybayin, bangla i urdú a través dels llibres; coneixereu autors i autores i il·lustradors i il·lustradores que viuen lluny d’aquí.

Tot aquest món el trobareu dissabte 15 i diumenge 16 d’abril al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), Plaça Joan Coromines i a les biblioteques Francesc Candel (Zona Franca) i Vilapicina i la Torre Llobeta (Vilapicina). Serà un cap de setmana únic i especial, en què els llibres prendran vida i us divertireu amb les històries més fantàstiques i meravelloses. La interculturalitat abraçarà totes les activitats, i un bon exemple en serà el Tron de lectura: infants de nacionalitats i orígens diferents llegiran contes en català i en la seva llengua materna. Amb “¿Quién es Longuita?” també viureu l’experiència romàntica i poètica de continuar la història de la Longuita, un personatge molt especial.

Us esperem a Món Llibre per assaborir plegats el gust de la paraula escrita!

 

 

L'autora del cartell: Nadia Hafid

Nascuda a Terrassa, es va graduar en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i va estudiar Arts Aplicades al Mur a la Llotja - Escola d’Art i Superior de Disseny. Hafid combina il·lustració i còmic, i els seus dibuixos han aparegut en portades del suplement Babelia, del diari El País, així com en articles de mitjans com ara The New York Times, The Economist, The New Yorker o The Washington Post. L’any 2020 va publicar el seu primer llibre de còmic, El buen padre (Sapristi), i va guanyar el premi a millor autor emergent de l’Associació de Crítics i Divulgadors de Còmic d’Espanya (ACDCómic). El 2022 va publicar Chacales, guardonat amb el premi El Ojo Crítico de còmic.

Sobre el cartell del festival Món Llibre 2023, Nadia Hafid explica: “La conceptualització de la il·lustració és el barri, la diversitat al barri i teixir una xarxa amb tots i totes mitjançant la lectura. Totes amb la lectura al barri!”.