Barcelona Cultura
Vés al contingut

Món Llibre 2022

Benvingudes i benvinguts, passeu, passeu...

Entreu a les pàgines plenes de poesia i màgia de Món Llibre. Coneixeu els autors i autores que tant ens fan somniar i viure aventures amb les seves històries o il·lustracions. El cap de setmana del 2 i 3 d'abril visiteu el CCCB i les biblioteques Nou Barris i Manuel Arranz, on trobareu activitats per a la canalla i totes les novetats editorials de la literatura infantil. Podreu escriure amb una màquina com la que feien servir els nostres avis, fer de jurat d'un concurs literari o tafanejar una impremta gràcies a la realitat virtual!   

Llegim per divertir-nos, per viatjar a mons fantàstics, per conèixer personatges extraordinaris o per somiar sense tancar els ulls. I tot això és possible a Món Llibre, el festival literari per a nens i nenes!

Qui no recorda alguns dels llibres que va llegir de petit? Fins i tot quan hi pensem és possible que tinguem de nou aquelles sensacions i pessigolles que sentíem mentre en gaudíem. I és que obrir les pàgines d'un llibre sempre és una aventura, un viatge màgic, i potser quan som canalla encara més. Món Llibre, el festival literari per a infants, fa tangible i compartida aquesta màgia, és un espai de trobada entre petits lectors, editorials i, en aquesta edició, especialment amb els autors i les autores. Tot, en un marc tranquil i poètic, un Sant Jordi avançat i pensat per als infants.

 

L'autora del cartell: Luisa Vera

Va néixer a Elda, Alacant, i després de viure una llarga temporada a Nova York va deixar l'Atlàntic per tornar al Mediterrani i ara resideix a Barcelona. Es dedica a la il·lustració des de 1990 i ha col·laborat amb mitjans de comunicació com The New York Times, The Chicago Tribune, The Dallas Morning News, The Wall Street Journal, The International Herald Tibune, La Vanguardia o El País. És il·lustradora de cartells, cobertes de llibres, catàlegs i contes infantils, i les seves obres també han estat protagonistes d'exposicions.

Entrevista a Luisa Vera, dissabte 2 d'abril, a les 12.45 h i diumenge 3 d'abril a les 17:45 h, a l'Auditori CCCB


 

L'homenatjat: Joaquim Carbó

L'autor de novel·les com La casa sota la sorra (gairebé noranta edicions!) i La colla dels deu tindrà un lloc d'honor en l'edició de 2022 de Món Llibre, un merescut homenatge en què es recordaran les seves col·laboracions a la revista Cavall Fort o els més de cent llibres que ha escrit per a infants i adolescents. Carbó és el creador de personatges arquetípics com el detectiu Felip Marlot o en Pere Vidal i l'Henry Balua.

Homenatge a Joaquim Carbó, diumenge 3 d'abril, a les 11.30 h, a l'Auditori CCCB

 

 

L'artista internacional convidat: Marc Boutavant

El coneixeràs per ser el creador de la sèrie Gos Pudent. Però Marc Boutavant, il·lustrador, escriptor i dissenyador gràfic nascut a Dijon, França, ha publicat desenes de llibres per a infants, com ara La volta al món del Mouk, Mai facis pessigolles al tigre o Mi amigo Barkus. Visita Món Llibre per parlar-nos sobretot del seu entranyable, tot i que no gaire net, Gos Pudent.

Entrevista a Marc Boutavant, dissabte 2 d'abril, a les 18.15 h, a l'Auditori CCCB
El Ball pudent, diumenge 3 d’abril, a les 17.00h, al Teatre del CCCB