Missatge d'error

  • Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 14 of /var/www/apps/app0079/www/monllibre/sites/default/settings.php).
  • Notice: Undefined offset: 1 in drupal_settings_initialize() (line 789 of /var/www/apps/app0079/www/monllibre/includes/bootstrap.inc).

Propera edició 2020: 18 i 19 d'abril

Charles Darwin. El viatge que va canviar la història

Jorge Alcalde i María Padilla

L’amor pels animals va portar el naturalista anglès Charles Darwin a fer un descobriment d’una importància cabdal: que totes les espècies d’éssers vius han evolucionat a partir d’un avantpassat comú, mitjançant un procés anomenat selecció natural. Amb aquesta gran troballa, que Darwin va anomenar teoria de l’evolució, va arribar a revolucionar la ciència, la religió i la filosofia. Aquesta és la història del viatge al voltant del món que va permetre a Darwin fer aquests descobriments tan importants.


Jane Goodall. La millor amiga dels ximpanzés

Marcos Muslera i Albert Asensio

Hola! Em dic David Barbagrisa i soc un ximpanzé. El nom, me’l va posar la Jane Goodall, una gran investigadora que va viatjar a l’Àfrica per aprendre com vivim els ximpanzés i en què ens assemblem a vosaltres, els humans. La Jane es va passar més de cinquanta anys a la selva de Tanzània estudiant-nos i, gràcies a ella, avui dia ens coneixeu molt millor. Què va portar la meva amiga Jane a viatjar a milers de quilòmetres de casa seva per viure entre bèsties peludes? La història és fascinant.


Marie Curie. El coratge d’una científica

Valeria Edelsztein i Àfrica Fanlo

Marie Curie, una de les científiques més genials de la història i pionera a la seva època, va ser la primera persona a guanyar dos premis Nobel, un en Física i l’altre en Química. Marie, a més, era molt valenta i generosa; la seva lluita i la seva passió per la ciència continuen sent una font d’inspiració i la importància de les seves aportacions a la societat és incalculable.