Inici / Exposicions / Traços. Pintura aborigen australiana: tradició i contemporaneïtat

Traços. Pintura aborigen australiana: tradició i contemporaneïtat

a passades

18 de desembre de 2021 – 12 de juny de 2022 / Sala d’exposicions temporals

Traços. Pintura aborigen australiana: tradició i contemporaneïtat

Fins al dia 12 de juny encara hi sou a temps de gaudir de l'exposició «Traços. Pintura aborigen australiana: tradició i contemporaneïtat». Aquesta mostra té com a punt de partida una àmplia selecció de pintures sobre escorça d'eucaliptus de les col·leccions que es conserven al museu, fetes al voltant dels anys 1960 i 1970.

Estructurada en tres àmbits i precedida per un espai introductori, l'exposició obre aquesta selecció de pintures a derives i debats contemporanis, com ara la irrupció de l'art aborigen australià en l'escena artística internacional o l'interès d'artistes contemporanis d'arrels indígenes per aquesta expressió creativa, com és el cas de Brook Andrew i Judy Watson, en una crítica al passat colonial australià i als comportaments neocolonials en general.

Aquest fil discursiu permet connectar passat i present, tradició i contemporaneïtat, traçant visualment i conceptualment com els aborigens australians −que habiten Austràlia des de fa seixanta mil anys−, en un exemple de continuïtat i canvi, han mantingut la seva pròpia cultura ancestral i, al mateix temps, han anat transformant-se a mesura que diferents esdeveniments els han afectat.

El recorregut conclou amb la profunda reflexió sobre la cultura aborigen de les obres contemporànies d'Andrew i Watson, que proposen narratives alternatives i obren camí a una nova aproximació a la cultura tradicional.

Entrada gratuïta fins al 27 de febrer.

Imatges exposició Traços
Fotos: Jordi Puig

 

Visita guiada a l'exposició els diumenges 9 de gener, 13 de febrer, 13 de març, 10 d'abril i 8 de maig 2022, a les 11h. Inclosa en el preu de l'entrada al museu: cal fer la reserva en la Compra en línia. També disponible per a grups d'adults contactant amb reservesmeb@bcn.cat.

Altres activitats complementàries: Traços animals (taller en família i per a grups escolars de primària) i De trames i trampes (contes en família).

 

Valora aquesta exposició

La teva opinió és molt important per nosaltres amb l’objectiu de millorar i treballar per donar-te temes interessants a descobrir.

Afegeix-la a favorits

Desa al teu perfil tot el contingut que t’interessi per accedir-hi fàcilment quan vulguis

Per poder valorar-la i per guardar-la a la llista de favorits has de registrar-te al Museu Etnològic i de Cultures del Món i haver iniciat la sessió.

Inicia la sessióRegistra't
Pencil

Comissariat

Estela Ocampo

Calendar

Dates:

Del 18/des./2021
al 12/jun/2022

Tickets

Comparteix-la! Facebook Twitter Whatsapp

Ubicació de l'exposició

demo alt

Seu Montcada

Hores de visita: De dimarts a dissabte, de 12 a 19 hores
Diumenges i festius, de 12 a 20 hores
Dilluns, tancat (excepte festius)

Preus Com s'hi arriba

Altres exposicions que et poden interessar