Inici / Exposicions / Udjat, l’exotisme de l’antic Egipte

Udjat, l’exotisme de l’antic Egipte

a passades

29 de gener - 15 de juny de 2021 / Sala d’exposicions temporals

Udjat, l’exotisme de l’antic Egipte

L’antic Egipte ha suscitat sempre una gran curiositat. La grandiloqüència de les piràmides i dels seus temples, l’escriptura d’aparença misteriosa o els ritus funeraris que semblen ocultar secrets esotèrics en serien les causes. L’admiració per l’antic Egipte es va convertir en fascinació gràcies als pensadors grecs, una fascinació que després va heretar Roma i, més endavant, tota la cultura occidental. Els grecs consideraven la terra dels faraons el bressol de la civilització, visió oposada a la de la Bíblia i la tradició cristiana, que la identificava amb l’esclavitud i el govern despòtic.

En l’època moderna, Occident es va apropiar d’aquesta visió idealitzada pels grecs per fomentar −sota la poderosa influència de l’exotisme i de la nostàlgia d’uns suposats orígens− una determinada perspectiva de l’alteritat, per fixar els estereotips dels que són «diferents» i justificar el domini sobre ells.

L’enlluernament per l’antic Egipte que conservem encara avui dia sorgeix de l’egiptomania del segle XVIII i el mite de la «civilització perduda» dels romàntics, que al final del segle XIX van donar pas al neoegipci i, al principi del segle XX, es va convertir, sota l’aparença estètica de l’art-déco, en cultura de masses.

Valora aquesta exposició

La teva opinió és molt important per nosaltres amb l’objectiu de millorar i treballar per donar-te temes interessants a descobrir.

Afegeix-la a favorits

Desa al teu perfil tot el contingut que t’interessi per accedir-hi fàcilment quan vulguis

Per poder valorar-la i per guardar-la a la llista de favorits has de registrar-te al Museu Etnològic i de Cultures del Món i haver iniciat la sessió.

Inicia la sessióRegistra't
Pencil

Comissariat

Oriol Pascual Sanpons

Calendar

Dates:

Del 29/Gen/2021
al 15/Jun/2021

Tickets

Comparteix-la! Facebook Twitter Whatsapp

Ubicació de l'exposició

demo alt

Seu Montcada

Hores de visita: De dimarts a dissabte, de 12 a 19 hores
Diumenges i festius, de 12 a 20 hores
Dilluns, tancat (excepte festius)

Preus Com s'hi arriba

Altres exposicions que et poden interessar