Inici / Exposicions / Mostres de vitrina

A la intempèrie

demo alt
Foto: Jordi Puig
brain icon

Comissariat

Jordi Font

calendar icon

Dates

23 Mar 2017 –
25 Set 2017

marker icon

Espai

Seu Montcada, espai annex de la recepció

Com s'hi arriba

El fotògraf Jordi Font Recasens ha convertit la vida dels últims pastors del Montseny, Ramon Vila i Daniel Brunet, en unes imatges de gran valor que ens parlen d’una activitat que està a punt de desaparèixer. Aquesta mostra fotogràfica està dedicada al retrat de la seva activitat diària.

Són imatges que Font va prendre entre els anys 2014 i 2016 al parc natural del Montseny, i més concretament a la zona central del parc, en uns territoris que formen part dels termes municipals del Brull i el Montseny. Allà viuen i treballen Ramon Vila i Daniel Brunet, que encara avui pasturen les ovelles de la mateixa manera que ho feien els seus avantpassats.

En altres temps, al Montseny, la ramaderia era una activitat econòmica destacada i eren molts els qui, com ells, es guanyaven la vida a les muntanyes. Avui, però, en Ramon i en Daniel són els dos últims pastors que encara treballen a la zona. Quan deixin aquesta feina, també desapareixeran de les pastures d’aquestes muntanyes, cada vegada menys abundants a causa de la sequera, les ovelles montsenyenques.

D’aquí prové el valor dels documents gràfics produïts per Jordi Font, ja que permeten conèixer en profunditat la feina i el dia a dia d’uns pastors que, sovint, es quedaven durant mesos a la muntanya suportant el fred i vivint en unes condicions especialment dures.

Altres exposicions que et poden interessar