Inici / Exposicions / Mostres de vitrina

Selfies! From self-portraits to micro stories

demo alt
Foto: Andrea Manenti
brain icon

Comissariat

Daniela Longobardi i Jacob Casquete Rodríguez

calendar icon

Dates

27 Jul 2018 –
14 Oct 2018

marker icon

Espai

Seu Montcada, espai annex de la recepció

Com s'hi arriba

«BCN Selfies!»pretén mostrar l’evolució de l’autoretrat humà, des de temps pretèrits fins a arribar a l’autoretrat fotogràfic i, posteriorment, a les selfies. Així, s’explora la història de la tecnologia que va fer possible el concepte selfie i s’exhibeix —entre altres objectes— un exemplar del primer telèfon mòbil que, l’any 2003, va incorporar una càmera frontal que possibilitava el naixement de les selfies.

A la mostra també es rastreja el sorgiment i la ràpida difusió del mateix mot selfie, i es convida les persones que la visitaven a reflexionar sobre les implicacions socials del fenomen de les selfies, amb la confrontació de diverses aproximacions (narcisisme vs. activisme i reivindicació, ús lúdic vs. ús cerimonial) mitjançant un gran recull d’articles, notícies i dades estadístiques.

Dos mesos abans de la inauguració de la mostra i coincidint amb la Nit dels Museus de l’any 2018, els barcelonins i barcelonines van ser convidats a la Seu Parc Montjuïc del museu a fer-se una selfie al vestíbul, on es podia trobar un photocall per fotografiar-se. Després de fer-se la foto, podien imprimir-la allà mateix per penjar-la en un panell al museu. D’aquesta manera, les persones que es fessin una selfie passaven a formar part de l’exposició en procés permanent de transformació «Les cares de Barcelona».

Altres exposicions que et poden interessar