Inici / Llistat notícies / Arriba l’Etnoscòpic, el festival d’etnologia i d’arts contemporànies

Arriba l’Etnoscòpic, el festival d’etnologia i d’arts contemporànies

Arriba l’Etnoscòpic, el festival d’etnologia i d’arts contemporànies

14MAIG2021

🔴 Comunicat oficial
Informem que ens veiem obligats a cancel·lar les activitats del festival Etnoscòpic d’avui 28 de maig a causa de la vaga dels treballadors d'atenció al públic. 

Seguirem informant sobre la resta d'activitats del cap de setmana del museu i sobre la devolució de l’import de les entrades. 

 

Aquest 2021 ens està portant moltes novetats al Museu Etnològic i de Cultures del Món. Una d’elles, la més recent, el llançament de la primera edició de l’Etnoscòpic, una aposta col·laborativa entre el museu i Eufònic.

Sota el títol “Etnoscòpic, festival d’arts contemporànies multidisciplinàries al voltant de l’etnologia” s’hi amaguen noms com el portuguès Blacksea Não Maya, el percussionista i
productor grec Christos Chondropoulos, el duet andalús Antropoloops, el pop radical psicodèlic d’Atomizador, la intervenció musical de CSFCMMCAB (Marc O’Callaghan), la compositora valenciana Sandra Monfort o la DJ Troya Modet.

I quin millor espai per difondre totes aquestes propostes creatives que els antics palaus gòtics Nadal i del Marquès de Llió? La seu del carrer Montcada serà l’escenari principal del festival, que acollirà les propostes artístiques del 27 al 30 de maig de forma presencial al pati i en algunes sales del museu, com la impressionant sala gòtica de màscares de diverses cultures africanes.

El festival anirà més enllà dels murs medievals del museu i dels concerts de música. S’estendrà pel carrer Montcada amb intervencions com les que l’artista Irena Visa realitzarà en diversos aparadors de comerços propers; es convertirà en en instal·lacions sonores i visuals, com la dedicada als pals cerimonials bisj de la mà del ballarí i performer Toni Jodar, la creació de la ballarina Raquel Gualtero a la sala tailandesa del museu, o les propostes de Andrew Pekler, Martín Kaulen, Tabita Rezaire i Lola Mansilla, que els visitants aniran trobant al llarg de les sales i de l’edifici del museu.

Per últim, un cicle de tres conferències passaran a completar aquesta primera edició del festival, per parlar dels vincles entre la col·lecció privada d’art primitiu i la pròpia obra escultòrica de l’artista Rosa Amorós; de les diàspores negres i les músiques africanes, a càrrec de Tania Adam; i de les transformacions del treball, la societat i els mitjans de comunicació en l’era de la globalització, gràcies a la xerrada de Franco “Bifo” Berardi.

Amb aquest programa multiformat i que dóna veu a pluralitat de disciplines i visions, l’Etnoscòpic es vol convertir en un festival de referència al voltant de les arts sonores, visuals i digital-performatives al voltant de l’etnologia, la ciència que estudia les cultures del món.

 


Festival Etnoscòpic
Dates
: del 27 al 30 de maig
Entrades: plataforma de compra
Informació: reservesmeb@bcn.cat i 932 562 300

 


Programa

Sandra Monfort
Sandra Monfort - 27 de maig a les 19 hores

Tania Adam
Tania Adam i Antònia Folguera - 28 de maig a les 17:30 hores

Etnoscòpic - Adrià Gandia i Carlos Martorell

Adrià Gandia i Carlos Martorell - 28 de maig a les 19.00 hores

black
Blacksea Não Maya - 28 de maig a les 20 hores

Irena Visa
Irena Visa - 29 de maig a les 12 hores

Troya Mondet
DJ. Troya Modet - 29 de maig a les 12:45 hores

rosa amorós
Rosa Amorós i Maite Borràs - 29 de maig a les 17:30 hores

antropoloops
Antropoloops - 29 de maig a les 19 hores

atomizador
Atomizador - 29 de maig a les 20 hores

Franco Bifo
Franco “Bifo” Befardi i Arnau Horta - 30 de maig a les 17:30 hores

CSFCMMCAB
CSFCMMCAB (Marc O'Callaghan) - 30 de maig a les 19 hores