Inici / Llistat notícies / Barcelona Dibuixa 2022: la gran festa del dibuix, al Museu Etnològic i de Cultures del Món

Barcelona Dibuixa 2022: la gran festa del dibuix, al Museu Etnològic i de Cultures del Món

Barcelona Dibuixa 2022

19SET.2022

Us agrada dibuixar? Doncs petits i grans esteu convidats a fer-ho a l'edició d'enguany de Barcelona Dibuixa.

El proper 22 i 23 d’octubre la gran festa del dibuix que s'estén per tot d'espais de la ciutat arriba un any més i els equipaments del parc de Montjuïc i del carrer de Montcada del Museu Etnològic i de Cultures del Món també hi seran.

Les activitats que ha preparat el museu per al Barcelona Dibuixa d’enguany formen part del seu programa d’activitats en família i són propostes lúdiques i artístiques que obren l’antropologia i l’etnologia com a disciplines del museu a totes les ciutadanes i ciutadans.

En les jornades, s’impliquen centres culturals de tota mena de la ciutat i es realitzaran per aquests espais de tota Barcelona prop de quaranta tallers gratuïts impartits per professionals, artistes, dissenyadors i arquitectes. 

L’edició d’enguany gira al voltant de “l’Abraçada”. Aquest tema central que dona coherència a la jornada ha estat escollit per posar en valor un gest quotidià de concòrdia, carregat de sentiment, que es va veure afectat per la pandèmia del COVID19.

Seguint el mateix format de l’any passat, es programaran un taller , en cadascuna de les dues seus del museu, adreçats a un públic familiar i dinamitzats per il·lustradores de contes infantil.

 

Seu Montcada

Abraça la natura!

Il·lustració amb pinzell japonès SUMI-E a càrrec de Ruth Martínez

23 d'octubre

De les 11 a les 19 h

Activitats gratuïtes (sense reserva prèvia)

A partir de 5 anys

Abracem la calma i abracem la natura. Fem servir el dibuix com a eina per conèixer- nos, i ens expressem amb la pintura, d’inspiració japonesa, com una pràctica meditativa que ens convida a deixar-nos endur i on el procés de coneixement i d’experimentació és més important que el resultat. Un taller per a totes les edats, on farem el nostre propi pergamí kakejiku, com els que trobem exposats al museu. 

Ruth Martínez (@ruth2m) és il·lustradora KAWAII i també editora

 

Seu Montjuic

Ex-vots, dibuixant petits miracles

A càrrec de Clara-Tanit Arqué

23 d'octubre

De les 11 a les 19 h

Activitats gratuïtes (sense reserva prèvia)

A partir de 5 anys

Els ex-vots son unes tauletes entranyables, exposats al museu, que servien a la gent corrent per donar les gràcies a un sant o a la verge. Pensarem en les coses que ens han passat o en les vegades que ens han ajudat, i dibuixarem una escena per explicar-ho, de la mateixa manera que les vinyetes dels diaris expliquen un esdeveniment amb un sol dibuix.

Clara-Tanit Arqué (@claratanit) és il·lustradora i dibuixant especialitzada en relatories gràfiques.