Inici / Llistat notícies / El Museu i els projectes d’accessibilitat 

El Museu i els projectes d’accessibilitat 

El Museu i els projectes d’accessibilitat 

04NOV.2022

El Museu Etnològic i de Cultures del Món participa durant el mes de novembre del 2022 del projecte “El museu més Gran”, una proposta de tallers creatius adreçat a grups de persones grans de casals i espais municipals.  

A la seu Montcada, acollirem quatre sessions del taller a l’entorn de la fotografia i imatges de les col•leccions d’una quinzena de museus de la ciutat i que culminaran en una creació col•lectiva en format exposició. 
El projecte “El museu més Gran” és una iniciativa de la Taula de Museus i Accessibilitat i el Departament de Promoció de les Persones de l’Ajuntament de Barcelona, en la qual participem quinze museus de la ciutat. S’adreça a les persones grans dels casals i espais municipals de gent gran. Té el propòsit d’acostar els museus i el patrimoni cultural a les persones grans generant xarxa entre uns i altres amb el propòsit d’incentivar l’interès i la implicació de les persones grans en la producció cultural estimulant la conversa i la socialització,  amb el convenciment que genera benestar físic i emocional.
Aquest projecte forma part de la línia de treball desenvolupada pel Museu Etnològic i de Cultures del Món durant els darrers anys que pretén facilitar l’accés als circuits culturals de ciutat, fent-lo més accessible i inclusiu. Així des del servei educatiu del museu oferim visites i tallers per a entitats socials que treballen amb persones en situació de vulnerabilitat a través del programa “Apropa Cultura”, projecte que té com a objectiu la inclusió i la transformació social a partir de la cultura. 
A la nostra seu Montcada oferim actualment tres activitats Fem la volta al món, Llums i ombres al teatre de titelles wayang kulit de Java. Un viatge pel continent asiàtic i Ja som adults. Rituals de pas. Aquesta última és una novetat d’aquest curs que, a partir d’una selecció de peces del museu, volem  compartir amb el grup les pròpies experiències vitals a l’entorn dels grans esdeveniments festius que celebrem tots al llarg de la vida. A la nostra seu Parc Montjuïc oferim dues visites-tallers, Sentir l’objecte. Els objectes que més m’estimo són els que s’han fet servir i Xarxes, agulles i martells. Dels oficis del passat a les professions del present. Aquesta,  última també d’estrena aquest 2022, portem les col•leccions al present conversant sobre el treball i com es transforma, tot connectant amb els records, vivències i experiències personals del grup. Finalment, també el servei educatiu del Museu visita les Residències de Gent Gran per realitzar activitats que basades en les col•leccions proposa converses sobre vida quotidiana d'aquí i d’altres llocs del món.

 

Icon

Servei educatiu del Museu Etnològic i de Cultures del Món

Novembre del 2022

Comparteix-la! Facebook Twitter Whatsapp