Inici / Llistat notícies / "Reencantaments", la nova proposta expositiva del MuEC

"Reencantaments", la nova proposta expositiva del MuEC

21DES.2023

De la mà de la comissària Rosa Lleó, el Museu Etnològic i de Cultures del Món de Barcelona està enllestint la propera exposició temporal: «Reencantaments, artistes dins les col•leccions etnològiques», nou mirades contemporànies en diàleg amb les col·leccions històriques que ens evidencien com els objectes custodiats als museus poden tenir una nova vida, una nova significació, vinculada a una reflexió crítica sobre la diversitat cultural del món que habitem.

És a dir, apropar-nos als objectes que custodiem des d’una perspectiva crítica, potenciant la creació artística com a element de reflexió i activació dels fons etnològics. És el que hem anat fent els darrers anys amb exposicions com «Traços», «Dones» o «Kataezome». Una reflexió actualitzada partint dels fons propis.

En aquesta ocasió, la comissària Rosa Lleó ha seleccionat nou artistes: Agnes Essonti, Chenta Tsai Tseng, Chiara Camoni, Domènec, Lydia Ourahmane, Nikki Luna, Patricia Domínguez, Regina de Miguel i Ruta de autor, a qui s’ha convidat a conèixer les reserves i arxiu del museu per tal de generar un projecte artístic original a partir del treball de recerca i coneixement de les col·leccions els museus.

Partint de la creació contemporània, aquesta exposició proposa fer una relectura dels objectes etnològics conservats, i donar-los nous sentits i significats.

El Museu Etnològic i de Cultures del Món, com a espai de debat, recerca i divulgació que és,  us proposa compartir aquestes diferents maneres de conèixer, d’explicar i d’estar al món.

A partir del 22 d'abril us hi esperem al MuEc Montcada.

Seguiu aquest enllaç si voleu més informació.