Inici / Llistat notícies / Viu Montjuïc 2022. La tardor arriba a la muntanya plena de festa

Viu Montjuïc 2022. La tardor arriba a la muntanya plena de festa

Viu Montjuïc 2022

19SET.2022

El Museu Etnològic i de Cultures del Món participa, un any més, en les jornades lúdiques i culturals de la muntanya de Montjuïc. Un cap de setmana en el qual totes les ciutadanes i ciutadans podran gaudir dels jardins, les panoràmiques i l’activitat cultural que ofereix la muntanya en el programa “Viu Montjuïc”.

El dissabte 8 i el diumenge 9 d’octubre és el gran cap de setmana en el qual els equipaments de la muntanya obren la seva oferta cultural a tothom. 
I per a aquests dies, el Museu Etnològic i de Cultures del Món participa oferint portes obertes a tots els seus espais i amb dues propostes interessants i divertides, en les quals es podrà participar a partir de les deu del matí.

Les activitats que hem preparat al MUEC per aquestes jornades són:

 

Joc familiar

Joc familiar VIU MONTJUÏC: Joc de pistes!

El joc de pistes és una activitat autogestionada consistent en l’exploració i la descoberta dels secrets que amaga la col·lecció d’objectes d’arreu del món que tenim exposats a l’espai que anomenem reserva visitable.

És una proposta de caire familiar —hi poden participar infants acompanyats per adults—, que es juga per equips de quatre persones. L’activitat es fa sense monitors i és una manera original de connectar i conèixer l’exposició massiva d’objectes de la planta 0 del museu. En aquest espai hi ha una gran diversitat de materials de la vida quotidiana que tenen usos molt variats; per exemple, per jugar, cuinar, vestir-se, resar... El joc consisteix a trobar uns objectes determinats a partir de pistes sobre el seu ús, cultura que els ha originat, material amb què estan fets o localització dins la reserva. Cada objecte ens remet a una paraula clau. Així que cada equip haurà de trobar cinc o sis paraules que, combinades, els permetran formar un missatge.

Dinàmica

Les solucions es podran aconseguir a la recepció del museu un cop acabat el recorregut.

Data: el dissabte 8 i el diumenge 9 d’octubre de 2022

Horari: de les 10 a les 19 h

Durada: 20-30 min

Activitats gratuïtes (sense reserva prèvia)

Edat: a partir de 7 anys

 

Itinerari + taller de dibuix per a tota la família

VIU MONTJUÏC: Trobada d’Urban Sketchers Barcelona

Crida de Urban Sketchers Barcelona als aficionats a dibuixar in situ perquè plasmin sobre el paper la seva visió personal de la diversitat arquitectònica, paisatgística i antropològica de la muntanya de Montjuïc.

La trobada, que impulsa l’entitat Urban Sketchers Barcelona i està adreçada a dibuixants de tota mena i de qualsevol procedència ,consisteix en un itinerari que té el seu inici i el final al Museu Etnològic i de Cultures del Mon. L’itinerari és, en realitat, un conjunt de punts panoràmics —susceptibles de ser dibuixats pels seus valors naturals o socials— que els participants a la trobada hauran d’escollir en funció de les seves preferències i amb el propòsit de posar en comú el resultat de la seva feina. NO CAL INSCRIPCIÓ PREVIA.

Pel que fa a la dinàmica de l’activitat:

10.00 h. Acollida a la seu de Montjuïc del Museu Etnològic i de Cultures del Món. Explicació de la finalitat de la jornada i presentació dels punts que formen part de l’itinerari.

10.30 h. Els participants es dirigeixen als punts que hagin escollit per dibuixar.

13.00 h. Retrobada al museu per mostrar els dibuixos que s’han fet. Intercanvi d’experiències i fotografia de grup. També hi haurà un photocall, és a dir, una càmera negra on els qui ho vulguin podran fer-se una foto amb el seu dibuix. Aquestes imatges serviran per muntar un document audiovisual que es projectarà l’endemà al vestíbul del Museu i es penjarà a les xarxes socials

14.00 h. Fi de la trobada.

 

Dinàmica

Data: dissabte 8 d’octubre de 2022

Horari: de les 10 a les 14 h

Durada: mitja jornada. Temps lliure.

Activitats gratuïtes (sense reserva prèvia)

Edat: a partir de 7 anys