Activitats sobre Udjat: inauguració virtual

Streaming 

Inauguració virtual

El context actual i les mesures sanitàries fan que l’obertura de la nova exposició hagi de ser virtual. Però no us preocupeu, perquè us hem preparat tot un ventall de píndoles virtuals perquè aneu fent boca amb la nova mostra sobre el món de l’antic Egipte. Les podreu gaudir als nostres perfils de Facebook i Youtube a partir del 5 de febrer!

Presentació de l’exposició
Amb presentació i explicacions del director de Memòria Històrica i Patrimoni, Carles Vicente, i el Cap del Departament de Programes del MUEC i comissari de l'exposició, Oriol Pascual, i una petita sorpresa que es farà durant l'acte d'obertura de la mostra.
Data: 5 de febrer de 2021
Hora: 19:00 h
Plataforma: Facebook i Youtube del MUEC

Visita virtual en streaming

Qui millor que el comissari de l’exposició d’Udjat per explicar-vos-la? L’Oriol Pascual comissari de la mostra i Cap  de Programes del  Museu Etnològic i de Cultures del  Món, us fara redescobrir la màgia de l’antic Egipte. 
Data: 6 de febrer de 2021
Hora: 19:00 h
Plataforma: Facebook i Youtube del MUEC

Vídeo monogràfic: Arca de l'aliança 

El llicenciat en Geografia i Història, i gestor del patrimoni de la Basílica dels Sants Just i Pastor, Manel Alonso, us parlarà amb tot detall de l’Arca de l’aliança, una peça que trobareu a l’exposició.
Data: 15 de febrer de 2021
Hora: 19:00 h
Plataforma: Facebook i Youtube del MUEC

Vídeo monogràfic: Calcs de guix  de Eduard Toda 

L’egiptòleg i antropòleg Eduard Toda no només va viatjar a Egipte per exercir de cònsol, sinó que també va voler portar amb ell el coneixement i testimonis gràfics de la cultura del Nil. Luis Manuel González, conservador  del  Museu  Egipci  de Barcelona i  expert  egiptòleg, i Pilar Pérez, Responsable de col·leccions de la biblioteca-museu  Victor Balaguer de Vilanova i  la Geltrú, ens parlaran dels calcs en guix que va portar a Catalunya.
Data: 1 de març de 2021
Hora: 19:00 h
Plataforma: Facebook i Youtube del MUEC

Vídeo monogràfic: Egipte i  el cinema a traves dels materials prestats per la Filmoteca 

Tots hem vist alguna vegada alguna pel·lícula on hi aparegués Cleòpatra, les piràmides o una mòmia. Però quin és l’imaginari que hi ha darrere d’aquests llargmetratges? El director de la Filmoteca de Catalunya i crític de cinema Esteve Rimbau ens n’explicarà el vincle.
Data: 15 de març de 2021
Hora: 19:00 h
Plataforma: Facebook i Youtube del MUEC