‘Art Llobet. Festival de les Arts i la Guitarra’, pren el Museu Etnològic i de Cultures del Món com a escenari

Torna a Barcelona una nova edició d’Art Llobet, un festival dedicat a la guitarra que, de l’11 d’octubre a l’11 de novembre, omple de concerts la ciutat combinant talents consagrats i nous intèrprets emergents. Dos dels concerts d’enguany, que estan programats per al 20 d’octubre i el 3 de novembre, tindran com a escenari les dependències del carrer de Montcada del Museu Etnològic i de Cultures del Món.

Art Llobet, que enguany celebra l’edició número quinze, ret homenatge al compositor i intèrpret català Miquel Llobet i Solés, nascut a Barcelona el 1878 i mort a la mateixa ciutat el 1938, que va ser un dels guitarristes més virtuosos de la seva època.

Se’l recorda amb un certamen i concurs de guitarra que busca promoure els nous talents de la interpretació i que enguany inclou algunes novetats. D’una banda, Art Llobet acostuma a posar cada any el focus en una disciplina artística complementària amb la música i, en aquesta edició, ho fa amb el cinema, que serà present en forma de projeccions. D’altra banda, enguany els concerts seran d’entrada lliure (com en el cas dels dos concerts del Museu Etnològic i de Cultures del Món) o de pagament, igual que d’altres anys, però en aquesta ocasió s’assajarà la fórmula de la taquilla inversa, segons la qual els espectadors paguen el que creuen just en acabar-se el concert.

Aquests són els dos concerts  que se celebraran a les dependències del Museu Etnològic i de Cultures del Món:

 

In Crescendo

El quartet de guitarres integrat per Juan Pablo Bujía, Pablo D’Negri Ezequiel  Marín i Andrés Novio és una prestigiosa formació que ha estat premiada a tota mena de concursos i festivals internacionals. Sabeu perquè no us els hauríeu de perdre? Doncs perquè utilitzen guitarres multicordes (6, 7, 8 i 10 cordes) especialment dissenyades que proporcionen a les seves interpretacions una sonoritat encara més rica. Els escoltareu interpretar peces de Manuel de Falla, Leo Brouwer i Astor Piazzolla.

Museu Etnològic i de Cultures del Món – Montcada (Montcada, 12-14)

20 d’octubre

19 h

Entrada lliure

 

Pyrophorus Guitar Duo

El compositor i guitarrista Ali Arango i el guitarrista José Fonseca trenquen les barreres entre el gènere clàssic i les formes musicals més populars en una nova visió del tradicional duet de guitarres clàssiques. Utilitzen música original i arranjaments propis per fusionar gèneres que van de la música popular cubana al jazz, passant per la música contemporània.

Museu Etnològic i de Cultures del Món – Montcada (Montcada, 12-14)

3 de novembre

19 h

Entrada lliure

 


Més informació:

www.artllobet.com