'Barcelona dibuixa' convida els visitants del Museu Etnològic a aprendre l'art de la decoració tèxtil

Torna Barcelona dibuixa, la gran festa barcelonina del dibuix, amb prop de quaranta tallers gratuïts, entre presencials i virtuals, en els quals artistes consolidats i emergents us guiaran, el diumenge, 25 d'octubre, pel món de les arts
plàstiques.

Al Museu Etnològic i de Cultures del Món en trobareu un que us introduirà en el món de la decoració tèxtil.

Serà un taller de Quim Arnal, tot un especialista a explicar el món mitjançant contes o a partir d'activitats com aquesta, en el qual ens proposa que agafem una samarreta i estampem sobre el teixit tot un món simbòlic. Ho han fet i ho fan
encara cultures de mig planeta. Ho veureu ben clar si participeu en l'activitat, durant la qual aprendreu a fer art pastor i decoració tèxtil amb motius africans.

Un retolador i una mica de lleixiu manipulat curosament us serviran per dibuixar motius que apareixen en molts instruments, eines i elements de la vida quotidiana dels pastors i que, a còpia de decolorar el teixit, aniran apareixent sobre la
samarreta que esteu decorant.

Preferiu aprendre els sistemes de decoració tèxtil que fan servir els tintorers i les tintoreres africanes com ara el que es coneix amb el nom de "closca de tortuga"? Quim Arnal us ensenyarà a fer-ho d'una manera tan senzilla com efectiva.

Us ha agradat la samarreta que heu decorat? Doncs recordeu que el dia 25 d'octubre podreu exhibir-la a la seu Parc Montjuïc on el Quim Arnal us estarà esperant per admirar la vostra creació. Però també, si voleu, podreu fer-vos una fotografia al photocall que us hem preparat a la seu Montcada. I amb totes les fotografies que us haureu fet amb les vostres samarretes a ambdues seus, es crearà un àlbum fotogràfic que es compartirà a les xarxes.

Us esperem a tots al Museu Etnològic i de Cultures del Món per lluir-vos com a dissenyadors!!!

Les activitats presencials es duran a terme respectant els protocols de seguretat que estableixin en cada moment les autoritats sanitàries competents.

Si voleu més informació sobre aquesta cita amb el món del dibuix o si, passat el diumenge, 25 d'octubre, voleu veure exposades les obres que es crearan durant la jornada, no deixeu de consultar les nostres xarxes socials:
Facebook: facebook.com/muecbcn
Twitter: @MUEC_BCN
Instagram: @muec_bcn
A càrrec de: Quim Arnal
Espai: Museu Etnològic i de Cultures del Món. Seu Montcada i Parc Montjuïc
Dia: Diumenge, 25 d'octubre
Horari: D'11 a 19 h

Activitat adreçada a tota la família

Activitat gratuïta. Places controlades segons mesures de seguretat sanitària.

Reserva la teva entrada gratuïta aquí.

Més informació: https://www.barcelona.cat/barcelonadibuixa