Celebra la Mercè 2019 al Museu Etnològic i de Cultures del Món!

Del 20 al 24 de setembre, Barcelona celebra les festes de la Mercè 2019 i el Museu Etnològic i de Cultures del Món s’ha unit a la festa major de la ciutat! Durant els dies de la Mercè, a les dues seus del museu, tant a Parc Montjuïc com a Montcada, hi haurà una jornada de portes obertes el dimarts dia 24 de setembre i duess activitats per al públic familiar (22 i 24 de setembre).

Les festes de la patrona de Barcelona també són un moment per gaudir de la cultura als museus de la ciutat. El Museu Etnològic i de Cultures del Món es podrà visitar gratuïtament durant el dimarts 24 de setembre, en el seu horari habitual. La visita inclou les dues exposicions estables i també les temporals ‘Ifni. La mili dels catalans a l’Àfrica’, a Montcada, i ‘Les cares de Barcelona’, a Parc Montjuïc.

Pel que fa als espectacles familiars, la Seu Montcada ha programat, pel diumenge 22 de setembre, una sessió de contacontes a càrrec de la narradora de contes i actriu Assumpta Mercader. A ‘Les veus de la jungla’, viatjarem fins a l’Àfrica, Àsia i Sud Amèrica per endinsar-nos en la jungla. A través d’una selecció de contes, veurem tota mena d’arbres i flors i podrem sentir les sensacions que viuríem si hi fóssim de veritat. A la jungla hi ha animals de tota mena: n’hi ha de ben petits com els insectes i n’hi ha de grans i ferotges. Els contes que explicarem estan protagonitzats per  animals que viuen a la jungla. Veniu a gaudir de les històries de Rudyard Kipling i d’altres autors tot recorrent el museu. Després farem un taller per tal que us pugueu emportar a casa els personatges dels contes i explicar-los vosaltres també

Per la seva banda, a la seu de Parc Montjuïc es podrà gaudir, el dimarts 24 de setembre, del taller de fibres vegetals ‘El text de la vida’, que ens portarà al món dels oficis d’antuvi. En aquesta activitat recuperarem i reivindicarem tecnologies i maneres de fer artesanals, com l’ús de materials naturals, sostenibles i no contaminants. Fóra plàstic!

Totes les cultures del món teixeixen amb fibres vegetals, però també amb pell, pèl o os. La cistelleria no és sols cistells, és cases, vestits, coberts, vaixells, sabates, joguines, paranys, barrets, pràcticament tot, i a tot arreu. De la Patagòna a la Mediterrània, del Vietnam a Alaska, sempre hem treballat les mateixes tècniques. Els humans ho som perquè teixim,”textum” és la mateixa paraula per a dir “text” i per a dir “tèxtil”.  En el taller treballarem amb diferents fibres vegetals i ens endurem una petita escombra de pastera, feta igual a Múrcia que al Congo.

> 22 de setembre
‘Les veus de la jungla’, contacontes
Seu Montcada
17 h
Edat: a partir de 5 anys
Durada: 90 min
Activitat gratuïta per la Mercè.

˃  24 de setembre
Seus de Parc Montjuïc i Montcada
10.00 – 19.00 h
Jornada de portes obertes.

> 24 de setembre
‘El text de la vida, taller de fibres vegetals

Seu Parc Montjuïc
12 h
Edat: a partir de 5 anys
Durada: 90 min
Activitat gratuïta per la Mercè.