Conferència: La vida i l’obra d’Urbici Soler i Ramon Subirats vistes pels seus biògrafs

Conferència

La vida i l’obra d’Urbici Soler i Ramon Subirats vistes pels seus biògrafs

A càrrec de: Maria del Carme Diví i Jordi Vidal

Dimarts 25 de juny de 2019, 19:00h

Museu Etnològic i de Cultures del Món – Seu Montcada. Sala d’actes

C/ Montcada, 12. Barcelona

 

Com a cloenda de la mostra temporal Retrats de Ramon Subirats i Urbici Soler. El retorn de dos rodamóns, que es pot visitar al Museu Etnològic i de Cultures del Món – Seu Montcada fins el dia 30 de juny de 2019, el dimarts 25 de juny de 2019 tindrà lloc al museu la conferència titulada La vida i l’obra d’Urbici Soler i Ramon Subirats vistes pels seus biògrafs.

Els estudiosos d’aquests dos artistes, Maria del Carme Diví i Jordi Vidal (comissari de la mostra temporal), ens endinsaran en les trajectòries artístiques i vitals de Soler i Subirats, barcelonins de naixement que conrearan respectivament l’escultura i la pintura des del continent americà, al qual emigraren a principis del segle xx.

Entre la seva obra, que no havia estat mai fins ara exposada a la seva ciutat natal, destaca el projecte conjunt de recórrer tot el nou continent amb l’objectiu de retratar els seus diferents pobles indígenes, que va començar per Xile el 1930 i que malauradament no va poder ser mai totalment acomplert.

Maria del Carme Diví i Jordi Vidal ens explicaran les motivacions i el fruit d’aquesta meritòria tasca etnogràfica, que resulta tan notòria com desconeguda és a Barcelona, malgrat el fet que en el seu moment va ser reconeguda per les autoritats sud-americanes.