Estiu al museu 2021

Visites i tallers per a grups d’esplai i entitats de lleure

Del 28 de juny de juliol al 30 de juliol del 2021

 

Seu Montcada:

VA DE MÀSCARES I SUPERPODERS! Un viatge per Àfrica i Oceania

Visita i taller

Des dels gegants i els capgrossos al carnestoltes, les màscares tenen per a nosaltres un significat festiu i també de transgressió que ens permeten imaginar altres identitats. A molts llocs de l’Àfrica i Oceania, les màscares tenen un sentit ritual i espiritual que té a veure amb els cicles vitals que tots els humans passem, amb el fet de divertir-se o de fer la pau. Visita participativa en la qual descobrirem com són les màscares, com es fan servir, qui se les posa i què volen dir. Al taller cadascú dissenyarà la seva pròpia màscara amb superpoders.

 

 

 

 

 

 

 

 

QUÈ BÈSTIA! El vincle entre animals i humans a través de les cultures  

Visita i taller

Un viatge arreu del món per descobrir les representacions d’animals en diferents cultures i els seus sentits simbòlics. La manera com cada grup humà entén i explica la natura i el món que l’envolta té a veure amb la forma de pensar i viure els seus vincles amb els animals. En algunes societats els animals silvestres són tractats com a persones, com a parents, com a avantpassats. En altres, van més enllà i els animals són considerats  divinitats, acompanyants dels déus i guies i protectors dels difunts. Coneixerem el cocodril del riu  Sepik a Oceania, el bou i altres acompanyants dels déus en l’Hinduisme i el gos i el jaguar a Amèrica precolombina. En el taller tindrem oportunitat de crear en un bestiari propi, imaginar sers fantàstics i composar el nostre propi animal mitològic. 

 

 

 

 

 

 

 

Seu Parc Montjuïc:

TOTHOM JUGA!. Jocs del món i d’ahir i avui

Visita i taller

El joc és un nivell de comunicació que podem entendre tots els humans, una mena de llenguatge universal que també compartim amb altres mamífers. Però només els humans tenim joguines -eines per jugar- i escollim el moment i el lloc per jugar: l’hora del pati o el cap de setmana,  en un camp de futbol o en un tauler de joc.  També necessitem definir un marc relacional del joc: el  “futbol”, “tocar”, “endevinar” per a evitar malentesos. Aquesta activitat està pensada per descobrir alguns jocs al museu -jocs antics i jocs exòtics-, i reflexionar sobre què vol dir jugar. Però sobretot ens convida a venir a jugar a jocs d’arreu del món. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Per a grups i sota reserva prèvia: reservesmeb@bcn.cat o al telèfon 93 256 23 00

  • Activitats en format visita a les col·leccions més taller,  de 2 h de durada dins l’horari de 10 a 14 h. 
  • Tancament de la inscripció: 16 de juliol
  • Edat: de 6 a 12 anys
  • Preus: 65 € (grups de 20 persones; un cop al museu fem 2 grups petits); preu individual: 4 € (grups de 10 mínim)