El Museu Nòmada

El Museu Etnològic i de Cultures del Món, en col·laboració amb altres associacions, entitats i institucions afins com Les Cases de la Festa, ofereix un catàleg d'exposicions temàtiques itinerants disponibles per ser cedides en préstec a aquells organitzadors que les vulguin exhibir als seus espais al voltant d’alguna activitat o celebració en la que encaixi per a aprofundir en el seu coneixement i la seva millor difusió.

Aquestes exposicions són roll-ups dissenyats i impresos, fàcils de transportar i instal·lar, i algunes exposicions estan duplicades per millorar-ne la disponibilitat.

Aquestes mostres són fruit de la col·laboració amb diferents institucions, on el Museu ha aportat el seu bagatge científic i l'experiència en la producció museogràfica.

Gràcies a aquestes itineràncies és possible fer arribar la divulgació etnològica a qualsevol territori, i dur la tasca del Museu més enllà de la seva seu a Montjuïc.

Cançons de panderoCatalans a l'Orinoco   El teatre del cos   Ballar el moroLa Patum i altres PatrimonisOrquestres i llibertatLa Nit de Sant Joannode/182Gent de FestaMúsics de FestaMequinensaPirotècnia de FestaCalendari dels pagesosFam i guerra a Catalunya4 i quartJoan Amades, la memòria del pobleFalles i fogueres   Les Colles Castelleres de Barcelona          El Quixot dels ignorants      Ordeno, mano i disposo       Ordint el Carnaval