Exposicions temporals a la sala "Memòria Incòmoda"

Al Museu Etnològic i de Cultures del Món creiem que no es pot avançar sense revisar-nos primer i repassar aquells episodis del nostre passat que cal qüestionar. En aquest sentit, a l’espai d’exposicions temporals seu Montcada, carrer Montcada, 12,  trobareu  un espai d’interpel·lació i revisió del nostre passat.  

Explorar la realitat i interrogar-la és la principal motivació del museu per després  mostrar a través de les nostres exposicions i activitats els canvis i conflictes que l’alteren. Però a més és una aposta per fer museografia crítica que origina les exposicions de “Memòria incòmoda”.

En aquestes exposicions de caràcter temporal, els objectes tenen un paper secundari. Apareixen per qüestionar idees preconcebudes o per mostrar la realitat del moment viscut, generant un missatge provocador de reflexions i controvèrsia que de simple contemplació.

Actualment, les exposicions estan tractant temes que vinculen la memòria col·lectiva amb les darreres colònies.

En aquesta línia es va fer l’exposició “IKUNDE. Barcelona, metròpoli colonial”, “IFNI. La mili africana dels catalans” i s'està preparant la següent exposició que es vol inaugurar al llarg del 2020 "UDJAT. L'exotisme neoegipci a Barcelona.