El Museu Etnològic i de Cultures del Món mostra els seus secrets a 'In Museu'

Les seus del parc de Montjuïc i del carrer Montcada del Museu Etnològic i de Cultures del Món participen el dissabte, 1 de febrer, en una nova edició d'In Museu, una jornada dedicada a mostrar la cara B dels museus barcelonins i a descobrir als visitants les seves interioritats.

És la quarta edició d'aquesta jornada dedicada a ensenyar a la ciutadania un aspecte diferent dels museus i centres culturals barcelonins, que enguany incorpora més espais que mai i que us permetrà descobrir allò que no es mostra normalment però d’una importancia esencial per al museu,les seves col·leccions i l’esdevenir de les sevs exposicions.

Per tant, el Museu obre les portes de les seves dependències de Montjuïc i Ciutat Vella per oferir tot el seu coneixement en les vessants més secretes perquè durant l'In Museu, podreu visitar aquells espais que habitualment estan tancats al públic i aprendre com treballen els conservadors, arxivers o restauradors, segons el cas.

Què podreu veure a l'In Museu d'enguany? Doncs, si passeu per la seu del parc de Montjuïc del Museu Etnològic, coneixereu un espai dedicat a oferir material de reflexió sobre la societat del nostre temps a partir d'uns fons que estan mostrats de manera científica però que també proporcionen un impacte cultural als visitants i els ofereixen la possibilitat d'interactuar amb els objectes i elements que troben exposats.

En aquesta seu, us mostraran una part del centre que habitualment no es veu: des de les sales on treballen els serveis tècnics als despatxos dels treballadors encarregats de catalogar i gestionar les peces, com el mètode com documenten i cataloguen les peces. Us ho explicaran, en directe, els mateixos tècnics.

Abans o després de veure les dependències de Montjuïc, us recomanem baixar a Ciutat Vella i acostar-vos a la seu del carrer Montcada, on el Museu Etnològic i de Cultures del Món conserva tot de peces molt interessants d’arreu del món i que us permetran fer-vos una idea de la gran diversitat artística i cultural dels pobles que viuen a Oceania, Amèrica, Àfrica i Àsia.

Com es conserven i es tracten aquestes peces que ens parlen de cultures de mig món? Com es dissenya una exposició temporal com les que podeu veure aquí periòdicament? Els tècnics de la casa us explicaran com apliquen les tècniques museogràfiques més modernes i posaran en relació els treballs de conservació que es realitzen en aquesta seu amb la rehabilitació arquitectònica que va experimentar fa uns anys l'antic palau que ocupa el museu.

Si voleu conèixer a fons el Museu Etnològic i de Cultures del Món de Barcelona, aprofiteu l'oportunitat que us ofereix la jornada In Museu. Totes les activitats són de franc i només us demanen que reserveu plaça a partir del 20 de gener.

 

Reserva de places i més informació:

A partir del 20 de gener, a les 10 h, mitjançant el web https://www.barcelona.cat/inmuseu/ca/

 

VISITES A LA SEU DE MONTJUÏC

Horaris

Visites en català: a les 10.30, 11, 12, 12.30, 13.30, 15.30, 16.30, 17 i 18 h.

Visites en castellà: a les 11.30, 13, 16 i 17.30 h.

Durada de la visita: 1 hora

Accessibilitat: Visita accessible per a persones amb mobilitat reduïda

 

VISITES A LA SEU DEL CARRER DE MONTCADA

Horaris

Visites en català: a les 10.30, 11, 12, 12.30, 13.30, 15.30, 16.30, 17 i 18 h.

Visites en castellà: a les 11.30, 13, 16 i 17.30 h.

Durada de la visita: 1 hora

Accessibilitat: Visita accessible per a persones amb mobilitat reduïda