'Llavors noves': la nova xerrada del cicle TEDxJardinsdeLaribal al Museu Etnològic

Amb el nou curs, torna als jardins de Laribal un cicle de xerrades TEDx que té com a objectiu detectar idees que generin impacte i ajudar a difondre de manera especial totes aquelles que inspirin el desenvolupament o que fomentin l'aparició de maneres noves de pensar. El divendres, 27 d'octubre, teniu una cita en la qual us explicaran una pila de bones idees sota el títol genèric de Llavors noves.

Amb el nom de TED (Technology, Entertainment and Design) es coneix un tipus de xerrades que van néixer als EUA amb l'objectiu de difondre idees que valia la pena donar a conèixer en un format breu, interessant i innovador. Aquestes TED Talks o conferències TED, van originar la creació del que es coneix com a TEDx, un conjunt de conferències locals, organitzades de manera independent per les comunitats que les acullen arreu del món. Una d'aquestes xerrades són les TEDxJardinsdeLaribal, que es van començar a organitzar el curs passat i prenen el seu nom dels jardins situats darrere de la seu de Montjuïc del Museu Etnològic i de Cultures del Món.

Ara, continuen amb l'objectiu de desenvolupar idees, generar sinergies i crear comunitat. Us hi voleu afegir? Veniu, i us trobareu unes xerrades en les quals podreu sentir un seguit de ponents fer intervencions on expliquen de manera sintètica (no més d'uns 18 minuts), una idea brillant.

Unes cent persones en cada ocasió poden assistir a cadascuna d'aquestes xerrades, sempre per invitació, que s'aconsegueix mitjançant el web de TEDxJardinsdeLaribal. La propera sessió, titulada com us dèiem Llavors noves, és el diumenge, 27 d'octubre i tindrà com a ponents els convidats següents:

 

Dulce Álvarez

Quins drets tenim quan ens endinsem en el món digital? Pregunteu-li a aquesta antropòloga i advocada que treballa en el camp dels drets civils a internet. És autora d'iniciatives legislatives sobre la matèria, promou el reconeixement de drets digitals i ara està acabant una tesi doctoral en dret civil d’internet a la Universitat de Barcelona.

 

Jordi Roig

La manera com ens movem a les grans ciutats ha canviat molt en els últims anys i encara canviarà més en el futur, en part gràcies a gent com aquest doctor en Enginyeria Informàtica. Ell treballa en la creació de solucions tecnològiques per a la mobilitat, com ara l'aplicació App & Town. Voleu saber més? Veniu a escoltar-lo.

 

Arantza Begueria

Cos, salut, tecnologia, medi ambient... Aquests assumptes constitueixen el camp d'estudi d'aquesta antropòloga que, en plena crisi de canvi climàtic, fa recerques sobre l'experiència humana de la contaminació.

 

Santiago Ferrándiz

Potser algun cop heu estat víctimes d'una emergència mèdica. I potser el sistema 5 gestos per salvar una vida que aquest metge ha creat per tal de sintetitzar de manera senzilla la seva experiència personal en la prevenció terciària i la medicina d'urgències us ha donat una segona oportunitat. Veniu a conèixer un home que ha contribuït, i molt, als protocols d’atenció del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) de Catalunya.

 

Luisa Ricart

Grans marques de moda i bellesa s'han beneficiat del talent i els coneixements d'aquesta consultora creativa, una llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques amb un màster en Periodisme que projecta sobre el món de la moda una mirada sociològica i filosòfica.

 

Jordi Magre

Ha estat directiu en unes quantes multinacionals del sector de la impressió digital. Potser el coneixereu per un dels càrrecs que va ocupar fins fa uns mesos: el de director del saló Graphispag, un dels més prestigiosos del país en el camp de la comunicació visual i les arts gràfiques.

 

Marta Sánchez-Bret

Tot i que és Llicenciada i Màster en Ciències Químiques, ja fa cinc anys que dirigeix el Clúster Salut Mental Catalunya, dedicat a generar iniciatives públiques i privades que millorin la qualitat de vida de les persones amb trastorns mentals i els qui en tenen cura. Si busqueu una apassionada de la innovació i la tecnologia, ja l'heu trobat.

 

Salvador Ordóñez

L'actual coordinador del Gremi Fusta i Moble és un humanista per vocació amb una actitud profundament vitalista. D'aquí que visqui com una passió la seva relació amb el món de la fusta, que ell tracta des de punts de vista diversos: gestió forestal, sostenibilitat, eficiència energètica... Coneix les mil cares de la fusta i estarà encantat d'explicar-vos-les.
 


Llavors noves

Xerrada TEDxJardinsdeLaribal 

Data: 27 d'octubre, a les 10 h

Espai: Seu del parc de Montjuïc del Museu Etnològic i de Cultures del Món

Entrades: Entrada per invitació, que podeu aconseguir al web http://tedxjardinsdelaribal.com/