Música i literatura oral a l'Etnològic en la nova edició del festival Art Llobet

Torna al Museu Etnològic i de Cultures del Món de Barcelona l’Art Llobet. Festival de les Arts i la Guitarra que, en aquesta nova edició, omple la ciutat de concerts d'artistes consagrats i emergents. Pareu atenció, ja que dos dels concerts d'enguany, tenen com a escenari la seu del carrer de Montcada del museu.

Art Llobet és un festival dedicat a la guitarra que, entre l'11 d'octubre i el 10 de novembre, celebra l’edició número setze. El festival s'organitza per recordar un compositor i intèrpret català anomenat Miquel Llobet i Solés. L'artista va néixer a Barcelona el 1878 i va morir a la ciutat el 1938, després de protagonitzar una carrera artística brillant i esdevenir un dels guitarristes més coneguts de la seva època.

Part de les activitats se centren en els talents emergents, concretament un certamen i concurs de guitarra que s'encarrega de localitzar i premiar els nous valors de la interpretació, el Certamen Llobet. A més, hi ha cicles de cinema i activitats diverses que posen en relació el món de la guitarra amb altres arts.

El plat fort del festival, però, són els concerts, com els dos que acull, el diumenge, 27 d'octubre, i el diumenge, 3 de novembre, la seu del carrer de Montcada del Museu Etnològic i de Cultures del Món.

El primer, el 27 d'octubre, és un concert didàctic titulat El Maravelí, una proposta que posa en relació música i literatura. I és que els protagonistes, a més de la música, són la literatura oral i la història dels pobles indígenes llatinoamericans i d'origen africà.

Es tracta de fer servir la màgia de la narració per tal de despertar la imaginació del públic, una tasca en la qual té molt a veure la interpretació de guitarra del solista Sebastián Villanueva. Ell produeix uns paisatges sonors especialment suggeridors a partir de la modificació electroacústica en directe que s'acompanyen de projeccions creades per l'il·lustrador Javier Berján.

Oi que sona bé? Doncs només és la primera proposta de l'Arts Llobet al palau del carrer de Montcada. Torneu la setmana següent, el 3 de novembre, i podreu gaudir d'una actuació de Maderas al viento, un duet de violoncel i arpa format pels músics Alejandra Vargas i Óscar Alirio Quesada. Escolteu-los interpretar Alma colombiana, un concert durant el qual parteixen de les arrels de la tradició musical llatinoamericana per adreçar-se als espectadors i espectadores fent servir un llenguatge nou i fresc. És la prova que la solidesa i autenticitat musical neixen sovint de creacions actuals que es recolzen en l'herència del passat. Creativitat, bellesa i una sonoritat exquisida que us costarà d'oblidar són les característiques de les interpretacions d'aquest duet.

 

Més informació:

http://artllobet.com

 

El Maravelí:

Espai: Museu Etnològic i de Cultures del Món – Montcada (Montcada, 12-14)

Data: Diumenge, 27 d’octubre, a les 12 h

Preu: Entrada lliure

 

Alma colombiana:

Espai: Museu Etnològic i de Cultures del Món – Montcada (Montcada, 12-14)

Data: Diumenge, 3 de novembre, a les 12 h

Preu: Entrada lliure