Programa educatiu per al curs 2018-2019

Al Museu Etnològic i de Cultures del Món continuem aquest pròxim curs 2018-1019 amb el nostre programa educatiu, que s’adreça a estudiants de tots els cicles formatius, des dels alumnes d’educació infantil, primària i secundària, als de cicles superiors com són batxillerat, ensenyaments universitaris i fins i tot adults. A tots se’ls ofereix una gran varietat de propostes sobre el món on vivim utilitzant com a eines l’etnologia i l’antropologia.

Així, durant el curs, podreu triar les activitats que més us interessin en qualsevol dels dos equipaments del museu al del Parc de Montjuïc (Pg. Santa Madrona, 16, abans Museu Etnològic) i al de Montcada (C/ Montcada, 12, abans Museu de Cultures del Món).

Les propostes es classificaran de la següent forma: al Parc Montjuïc, les activitats posaran l’accent en l’etnologia i en les diverses formes de viure dels col·lectius humans. Són activitats que ens portaran a reflexionar sobre la diversitat cultural i la importància de la cooperació a partir de comparacions sobre com en diverses cultures es tracten assumptes com la vida domèstica, les creences, el treball, la tecnologia i, també, el joc i la festa.

A l’equipament Montcada, en canvi, trobareu tot d’activitats que us conviden a conèixer el món a partir d’objectes conservats en les antigues cases senyorials medievals que acullen el museu, procedents de diversos continents des d’Àsia a l’Àfrica, passant per Amèrica i Oceania.

Paral·lelament, durant el curs es podrà visitar les diverses exposicions que es mantenen obertes ambdós equipaments des de Les cares de Barcelona (Parc Montjuïc) a Ifni. La mili africana dels catalans (Montcada).

Recordeu, finalment, que, al museu, es seguiran fent visites guiades el primer diumenge de cada mes, a les 12 h. I que, com a part del programa Apropa Cultura, continuarem amb les activitats accessibles adreçades als col·lectius en risc d’exclusió.

 

Espais:

Museu Etnològic i de Cultures del Món - Parc Montjuïc. Pg. Santa Madrona, 16

Museu Etnològic i de Cultures del Món - Montcada. C/ Montcada, 12

NIVELL EDUCATIU:

I Educació infantil (P5)

CI Educació primària, Cicle Inicial (1r-2n)

CM Educació primària, Cicle Mitjà (3r-4t)

CS Educació primària, Cicle Superior (5è-6è)

S Educació Secundària Obligatòria (1r, 2n, 3r, 4t), Cicles Formatius Mitjà i Superior

B Batxillerat, grups universitaris i d’adults

A Activitat Accessible Apropa Cultura

 

Per a més informació i reserves:

Inscripcions a partir del 25 de juny del 2018

Horaris: de 10.30 a 17 h.

Grups/aula: 25 persones.

  • Hi ha activitats per a 2 grups/aula alhora.
  • També teniu l’opció de només fer la visita en algunes de les activitats que us oferim (consulteu-ho quan feu la reserva).

Preus* per grup escolar :

  • Visita guiada de 60 min: 60 € (2,5 € per alumne/a extra)
  • Visita guiada de 90 min: 65 €  (2,5 € per alumne/a extra)
  • Visita + taller: 80 € (durada total entre 90 i 180 min.) (3,50 euros per alumne/a extra)

(*) Aquests preus corresponen al 2018. El 2019 poden experimentar algunes modificacions  ja que estan condicionats a l’aprovació dels nous preus públics.

 

VISITES LLIURES:

Horaris de 10.30 a 17 h.

Preu: entrada gratuïta.

Els grups han de concertar prèviament la visita, tant si és comentada com lliure.

El nostre personal d’atenció al públic està a disposició del públic per resoldre els dubtes que se li presentin durant la visita a les sales.

Oferim el servei d’autocar a les escoles que reservin activitats al Museu Etnològic (parc de Montjuïc), fins a exhaurir els fons disponibles. Les peticions s’atendran per ordre de recepció.

 

RECURSOS:

Biblioteca del Museu Etnològic - Museu de Cultures del Món.

El Museu Etnològic disposa d’un dossier amb orientacions per al professorat. Demaneu-lo a reservesmeb@bcn.cat

Museu Etnològic i de Cultures del Món - Parc Montjuïc. Pg. Santa Madrona, 16
08038 Barcelona.
Tel. 93 256 23 00. 
Web: http://ajuntament.barcelona.cat/museuetnologic/ca

Museu Etnològic i de Cultures del Món - Montcada. C/ Montcada, 12
08003 Barcelona.
Tel. 93 256 23 00. 
Web: http://ajuntament.barcelona.cat/museuetnologic/ca

 

SUPORT ALS TREBALLS DE RECERCA: 

Nivells educatius: 4r ESO i Batxillerat.

La Biblioteca del Museu Etnològic - Museu de Cultures del Món està especialitzada en antropologia social i etnologia, i disposa d’un ric fons que tracta tots els aspectes i manifestacions culturals que componen la societat. Amb més de 22.000 registres, la biblioteca és un servei de referència, de gran utilitat per al vostre alumnat durant la realització del seu currículum educatiu.

Podeu cercar al catàleg en línia al nostre web o podeu venir a fer la consulta a la nostra sala de lectura, situada a l’edifici del Museu Etnològic.

Teniu disponibles bibliografies especialitzades relacionades amb els àmbits expositius o exposicions temporals. Us podem ajudar a confeccionar una selecció bibliogràfica a mida del vostre àmbit d’interès o ajudar en la vostra recerca d’informació.

Horaris amb cita prèvia:

  • Dimarts, de 9 h a 14 h i de 16 h a 18 h
  • De dimecres a divendres, de 9 h a 14 h
  • (Del 24 de juny al 24 de setembre: de dimarts a divendres de 10 h a 14 h)

Telèfon 93 256 34 85

Cal concertar cita prèvia escrivint a: jsarabiar@bcn.cat ; bibliotecameb@bcn.cat