Programa educatiu 2020-21

Programa educatiu 2020-2021: una mirada a la diversitat del món

Vivim en una societat diversa i plural, en canvi constant, un món que a cada moment sembla més complex i difícil d'entendre. Com aprendre a projectar-hi la nostra mirada per adonar-nos del que ens uneix a tots independentment de la nostra cultura o del lloc on hàgim nascut?

L'etnologia i l'antropologia són bones eines per aconseguir-ho, d'aquí que el Museu Etnològic i de Cultures del Món programi un any més, tant a la seu del parc de Montjuïc com a la del carrer de Montcada un conjunt de visites i de tallers de caràcter educatiu que ens mostren com projectar la nostra mirada sobre la diversitat del món i com treure conclusions de caràcter científic sobre allò que hem vist.

Ens faciliten la tasca els fons especialment rics i abundants del Museu. A Montjuïc, hi trobareu estris i eines relacionats amb la vida en altres temps. De vegades ens parlen d'oficis que han desaparegut, de vegades ens mostren com se celebraven les grans ocasions en temps passats o com se celebren ara i, de vegades ens parlen de les arrels de la cultura popular. Són peces d'ahir i d'avui que ens diuen molt sobre com som els humans i com vivim en societat.

Al recinte del Museu Etnològic del carrer de Montcada, en canvi, podreu veure més de cinc-centes peces procedents de l’Àfrica, Oceania, l’Àsia i Amèrica. Procedeixen de cultures diverses i són un bon exemple de la relació dels homes i les dones amb el seu entorn i dels sistemes de creences en els quals es basen les seves vides.

Així, participar en les activitats educatives que organitza el Museu Etnològic i de Cultures del Món ens permetrà entendre el món i, el que és més important, veure'l per una estona amb uns altres ulls: els dels nostres avis i avantpassats o, potser, els d'algú que viu o ha viscut a l'altre extrem del planeta. Tot plegat, serà una aventura apassionant que us ajudarà a entendre millor el planeta on viviu.

Un apassionant món per descobrir a través de les nostres activitats!

 

PROGRAMA PER SEUS

PROGRAMA SEU PARC MONTJUÏC: Passeig de Santa Madrona, 10.

PROGRAMA SEU MONTCADA: Montcada, 12.

 

DESCARREGAR PROGRAMA

 

MUSEU ETNOLÒGIC I DE CULTURES DEL MÓN DE BARCELONA

Seu Montjuïc: Passeig de Santa Madrona, 16. Parc de Montjuïc. Tel. 93 256 34 84

Seu Montcada: Montcada, 12. Tel. 93 256 23 00

Més informació:

https://www.barcelona.cat/museu-etnologic-culturesmon/

 

Nivells educatius als quals s'adrecen les activitats:

EI Educació infantil (P5)

PI Educació Primària, Cicle Inicial (1r-2n)

PM Educació Primària, Cicle Mitjà (3r-4t)

PS Educació Primària, Cicle Superior (5è-6è)

SE Secundària

BF Batxillerat i cicles formatius (CF)

AU Adults i universitaris

AC Activitat accessible Apropa Cultura

 

Grups / aula: 25 persones. Hi ha activitats per a 2 grups/aula alhora. També teniu l’opció de només fer la visita en algunes de les activitats que us oferim (consulteu-ho quan feu la reserva).

Visites lliures: de 10.30 a 17.00 hores. Preu: l'entrada és gratuïta per als menors de 16 anys. Si veniu en grup, us recomanem que feu reserva.

A la seu del parc de Montjuïc, hi ha disponible un joc de pistes per la reserva visitable del museu. Es pot realitzar una recerca d’objectes en equips. 

 

Recursos disponibles:

Dossier amb orientacions per al professorat i propostes per abans i després de la visita. Consulteu el web, on trobareu aquest material en PDF o bé demaneu-lo escrivint a: reservesmeb@bcn.cat.

Biblioteca del Museu Etnològic i de Cultures del Món: jsarabia@bcn.cat

Seu Parc Montjuïc: Jardins Laribal al parc de Montjuïc, al darrere de l’edifici.

 

Preus* per grup escolar:

Visita de 60 minuts: 60 € (2,5 € per alumne/a extra)

Visita de 90 minuts: 65 € (2,5 € per alumne/a extra)

Visita-taller d'entre 90 i 180 minuts: 80 € (3,50 € per alumne/a extra)

(*) Aquests preus corresponen al curs 2019-2020. Durant el curs 2020-2021, els preus poden experimentar modificacions, en funció dels nous preus públics municipals que es puguin aprovar.

 

Visites lliures: de 10.30 a 17 h. Preu: entrada gratuïta.

 

Els grups han de concertar prèviament la visita, tant si és comentada com lliure.

El nostre personal d’atenció al públic us pot resoldre els dubtes que se us presentin durant la visita a les sales.

Oferim un servei d’autocar a les escoles que reservin activitats a la seu del parc de Montjuïc fins a exhaurir les places disponibles. Les peticions s’atendran per ordre de recepció.

 

Recursos:

Dossier amb orientacions per al professorat. Demaneu-lo a: reservesmeb@bcn.cat

Biblioteca del Museu Etnològic i de Cultures del Món