Tercera edició de TEDxJardinsdeLaribal: Llavors noves

El pròxim diumenge 27 d’octubre, entre les 10 i les 14.30h, al Museu Etnològic i de Cultures del Món, a la seu de Montjuïc, celebrarem la tercera TEDxJardinsdeLaribal.
 

En l’entorn privilegiat del Parc de Montjuïc i per tercer any consecutiu, organitzem la TEDxJardinsdeLaribal en la qual volem compartir idees i aproximacions a la innovació, la cultura, la tecnologia, el coneixement, les xarxes socials, … en definitiva, sobre la manera com vivim i ens relacionem amb els altres i amb l’entorn en general.

Què són les TEDx?

Les TEDx són l’oportunitat de construir comunitat, crear nou coneixement, teixir llaços de creació i talent a partir de la dinàmica TED de ponències que parlen d’idees que val la pena difondre. Amb una activitat àgil, amena, interessant i que va al nucli de la qüestió per la cura que es té en les presentacions, la posada en escena i el treball en la ponència, els ponents plantegen idees i propostes diferents que ens fan reflexionar, analitzar i valorar inspiracions noves.

Entroncades en la comunitat, les TEDx donen l’oportunitat a ponents amb moltes coses interessants i importants a dir que potser no troben espai en altres altaveus i espais. És l’oportunitat per a totes aquelles persones que volen escoltar i conèixer propostes trencadores [es pot reduïr: és una oportunitat per assistir…] d’assistir a un esdeveniment en què el que prima és la voluntat de transformar, d’intercanviar idees i coneixements. Tot i no poder tenir una sola temàtica per tota la jornada, sí que es poden organitzar a l’entorn d’un eix central i conductor en què es reflecteixen [complicat, genera preguntes el “llavors noves”, aleshores. Aternativa: … tota la jornada, es poden construir al voltant dels valors…] els valors de la comunitat en què s’inscriuen.

Què és la TEDxJardinsdeLaribal?

La TEDxJardinsdeLaribal és la TEDx que s’organitza al Museu Etnològic i de Cultures del Món, a la seu de Montjuïc, en què es presenten ponències transformadores i enriquidores que giren a l’entorn de l’humanisme, la ciència, la salut en la seva accepció més àmplia i la cultura que ens impregna i ens configura.

Enguany la TEDxJardinsdeLaribal dóna veu a 4 dones i 4 homes que des del seu camp d’expertesa ens proposen una visió única i innovadora, amb idees que val la pena de difondre i donar a conèixer. Persones i idees que lideren canvis en els seus entorns i als quals volem donar un altaveu que els permeti arribar més enllà, per col·laborar i facilitar que les seves contribucions a la nostra societat arribin al màxim de gent, perquè siguin llavor de canvi.

Qui hi haurà a la TEDxJardinsdeLaribal?

De la mà d’en Santi Ferrándiz, impulsor del Sistema d’Emergències Mèdiques i metge especialista en emergències, sabrem com podem ser claus per ajudar a salvar una vida en els moments claus entre que es produeix una emergència mèdica i arriben els equips d’emergència: tots tenim capacitat per salvar vides i només ens cal ser-ne conscients.

En Jordi Magre, economista, vinculat a la indústria gràfica i a la impressió digital, compartirà amb nosaltres consells per gestionar el nostre temps i gaudir de la felicitat que comporta tenir-lo controlat. La seva amplíssima [eliminar] experiència en la gestió empresarial i el seu bagatge en una indústria puntera com la impressió digital ens oferirà una aproximació nova a la gestió del temps, que té tantes arestes.

La Dulce Álvarez, advocada i especialista en la protecció dels drets a Internet, ens parlarà des de la perspectiva d’una jurista especialitzada en els drets de l’individu sobre la seva imatge digital sobre els drets que tenim a Internet. Internet ha esdevingut un espai més on ens relacionem, perfeccionem contractes, coneixem gent, comprem, viatgem... I això també afecta el dret. Fins a on tenim drets? Fins on ens defensa el dret? Com s’ha adaptat el dret a Internet?

Amb l’Arantza Begueria, antropòloga i investigadora en diferents universitats nacionals i internacionals, coneixerem més a fons com l’Acadèmia pot arribar a ser un espai tòxic. Perquè a l’Acadèmia, entesa com aquell espai de creació, talent i pensament, també hi ha problemes: malalties mentals, sostre de vidre, discussions entre acadèmics,... És una manera sana de fer créixer el talent?

En Jordi Roig, enginyer en Telecomunicacions i creador de l’empresa Mass Factory, ens explicarà la capacitat de la tecnologia per empoderar les persones. La tecnologia no només ens fa la vida més senzilla, habitualment, sinó que també ens pot facilitar que prenguem control de les nostres vides i que puguem anar més enllà del que hem anat fins ara.

La Luisa Ricart, publicista i relacions públiques amb experiència en el món de la moda, plantejarà si hi ha un cànon únic de bellesa o si, finalment, podem reivindicar molts més models de bellesa, inclosos aquelles que molta gent considera “lletjor”. Quina és la nostra relació amb la bellesa i és cert que la bellesa és als ulls de qui la mira?

En Salvador Ordoñez, coordinador general del Gremi de la Fusta i el Moble de Catalunya, ens recordarà el valor de la fusta. Amb fusta vam fer les primeres eines quan vam començar a ser hàbils i vam evolucionar com a espècie i amb la fusta hem anat creixent com a societat. La fusta és molt més que un material o que un recurs, com veureu.

La Marta Sánchez-Bret, llicenciada i màster en química, gerent del Clúster de Salut Mental de Catalunya, l’única institució d’aquesta mena a l’Estat, ens parlarà de com aconseguir que persones, empreses i institucions públiques en un món tan divers com el de la salut mental es posin d’acord en el que realment és important: la seva missió de servir a les persones i la salut de les seves comunitats.

Què esperem de la TEDxJardinsdeLaribal?

L’objectiu d’aquesta TEDx és convidar-vos a la reflexió, tant durant l’esdeveniment com, sobretot, després, perquè aquestes idees  us siguen fèrtils més enllà de l’espai físic de la TEDx. Que les ponències, les idees, les propostes, facin forat en els convidats que assistiran i se’ls enduguin a casa i en parlin amb el seu entorn, per fer, així, que les idees es difonguin i esdevinguin una nova manera d’entendre el món. No és un esdeveniment que comença i s’acaba en un matí: és una aposta per generar debat i coneixement que, com les llavors noves s’escampen amb el vent i amb les abelles, s’escampi amb el moviment i el diàleg de les persones, veritables eixos centrals de la TEDxJardinsdeLaribal.

 

omptem amb 8 ponents que ens explicaran les seves idees disruptives sobre la gestió del temps, la importància de la fusta en les nostres vides, els cànons de bellesa alternatius, el dret civil a l’era d’Internet, ....

Les entrades a la TEDxJardinsdeLaribal són gratuïtes, però s’esgoten ràpid! No esperis més a demanar la teva! Fes-ho des d’aquí mateix! http://bit.ly/TEDxJardinsdeLaribal