Visites guiades 2020

Al Museu Etnològic i Museu de Cultures del Món de Barcelona volem que tothom gaudeixi de les peces de les seves col·leccions i de les històries que amaguen. La seva vida, els seus viatges, els seus usos, les han convertit en autèntics tresors que mostren l’esperit i el tarannà d’aquelles societats d’on són autòctones. Voleu descobrir-ho?

Us esperem a partir de setembre de 2020!

DESCARREGAR PROGRAMA

 

VISITES GUIADES

SEU MONTCADA: carrer Montcada, 12.  

Visites guiades tots els diumenges a les 12 h

Durada: 1 h 15 min

 

FEM LA VOLTA AL MÓN. UN VIATGE A TRAVÉS DE LA COL·LECCIÓ DEL MUSEU

Una visita per descobrir una selecció de les peces més representatives del museu, com van arribar a Barcelona, i com són  exemples singulars de la manera de viure i d’entendre el món de pobles i cultures de diferents racons del planeta.

1r diumenge de mes (i també darrer diumenge si el mes té 5 setmanes)

QUÈ BÈSTIA! El vincle entre animals i humans a través de les cultures

Una visita per conèixer les maneres d’entendre la natura i el món que els envolta de diversos pobles del món, expressada a través de les relacions amb els animals que poden ser considerats parents, divinitats o poden viatjar al món dels morts. 

2n diumenge de mes

 

VIATGES SAGRATS. La humanitat i les religions

Una visita per introduir-nos en algunes de les grans religions del món. Totes les societats conviuen amb elements sagrats que tenen a veure amb la seva concepció del món i amb l’origen i el lloc que tenen els humans i les causes dels infortunis.

3r diumenge de mes

 

CICLES VITALS I RITUALS DE PAS

Totes les persones passem per diferents etapes al llarg de la vida, des del naixement fins a la mort. Moltes cultures realitzen rituals per donar significat a aquestes transicions vitals: els rituals de pas.

4rt diumenge de mes


 

SEU PARC DE MONTJUÏC: Passeig de Santa Madrona, 16   

Visita guiada el primer diumenge de mes a les  12 h.

Durada: 1 h 15 min.

 

CASA, TREBALL, FESTA: descobrim com vivim els humans

Visita general a les col·leccions del museu, on descobrirem què ens expliquen els objectes de la manera de viure de les societats humanes. Atuells de cuina, joguines, vestits, eines de treball, elements rituals,  etc. ens parlen de feina, de la nostra vida a casa, de creences o de festes, i essencialment, de la  nostra dimensió com a éssers socials.

 


 

VISITES PER A GRUPS

Totes aquestes visites estan disponibles per a grups d’adults. Més visites i més informació al nostre  programa educatiu.  Consulteu programació al nostre web. Amb reserva prèvia a reservesmeb@bcn.cat o al tel. 93 256 23 00.

 


 

RESERVA ONLINE

  • Visites guiades gratuïtes: incloses en el preu d’entrada al museu (el primer diumenge de mes és gratuïta.)
  • Aforament limitat
  • És imprescindible la reserva prèvia a reservesmeb@bcn.cat o al tel 93 256 23 00