Avinguda de les Drassanes, s/n
08001 Barcelona
Tel.: 933 429 920
mmb.cat
El Museu Marítim de Barcelona és una institució dedicada a la interpretació i divulgació de la cultura marítima i, en especial, a la conservació, preservació i difusió del patrimoni marítim de Barcelona i de Catalunya. Es dedica a la difusió, recerca, conservació i salvaguarda del patrimoni marítim amb una voluntat de creació de coneixement i d’educació, i amb la missió d’actuar com a impulsor del progrés social i territorial del seu entorn, des de l’òptica de la relació de Catalunya i la seva gent amb el mar.
Visita
Et convidem a descobrir espais del museu que no són visitables amb l’acompanyament i les explicacions dels especialistes que hi treballen. Coneixeràs espais com el taller de conservació-restauració; les reserves de les col·leccions, de la col·lecció documental i de la col·lecció fotografia; l’arxiu general o la drassana, on es restauren les embarcacions tradicionals. Tots aquests àmbits formen part imprescindible del museu i garanteixen la conservació, restauració i cura de la seva col·lecció.
Et proposem triar entre sis modalitats de visites a diversos espais:
La visita a l’arxiu general, que consisteix en una visita comentada al “Gotes d'arxiu”, la visita a les instal·lacions del dipòsit d'arxiu i la mostra de documents d'arxiu a la sala de consulta, acompanyat d’una breu explicació de la gestió de les dades al museu.
La visita al taller de conservació-restauració, on s’expliquen les tasques que es desenvolupen tant en conservació preventiva com en restauració, amb exemples de les intervencions que s’estan duent a terme actualment.
La visita a reserva de les col·leccions, on s’expliquen les tasques de gestió de col·leccions i el sistema d’emmagatzematge.
La visita a les reserves de fotografia, on s’expliquen la gestió de la fotografia marítima i els protocols de conservació.
La visita a la reserva de col·leccions documentals, on s’expliquen la gestió de les col·leccions de plànols de construcció naval, cartografia i altres documents, així com els protocols de conservació.
La visita a la drassana tradicional, que consisteix en una visita comentada al taller i a l'embarcació que està en procés de restauració.
Horaris
Visita a l’arxiu general
En català: 10.00 h i 12.00 h
Visita al taller de conservació-restauració
En castellà: 10.01 h i 12.01 h
Visita a les reserves de les col·leccions
En castellà: 10.02 h
En català: 12.02 h
Visita a les reserves de fotografia
En català: 10.03 h i 12.03 h
Visita a les reserves de col·leccions documentals
En català: 10.04 h i 12.04 h
Visita a la drassana tradicional
En castellà: 12.05 h
Altres informacions d’interès
Durada de cada visita: 1 hora i 30 minuts.
Les visites a la drassana tradicional, l’arxiu del fons històric i l’arxiu fotogràfic no són accessibles per a les persones amb mobilitat reduïda.