Baixada del Monestir, 9
08034 Barcelona
Tel.: 932 563 434
monestirpedralbes.barcelona
El Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, fundat l’any 1327 per la reina Elisenda de Montcada, constitueix un testimoni cultural i històric únic no solament de la vida monacal de la comunitat de clarisses que hi ha viscut gairebé sense interrupció fins al present, sinó també de la història de la ciutat de Barcelona i de Catalunya. El claustre gòtic de tres pisos articula les dependències que integren la comunitat, entre les quals destaquen la capella de Sant Miquel, el dormidor, el refectori, la cuina, la infermeria, les procures, l’abadia i la sala capitular, a més de les diverses cel·les de dia. Les tasques de conservació i de recerca de l’imponent edifici històric i de les diverses col·leccions artístiques, la difusió d’un patrimoni que destaca pel seu valor artístic i perquè testimonia els costums, les modes i els models de la vida religiosa i secular, i, finalment, l’estímul per al coneixement de la història del monestir i el seu vincle estret amb la història de la ciutat i del país són avui els objectius de la institució.
Visita
Deixa’t guiar dins d’un museu que té el seu origen en un monestir i per descobrir els àmbits de treball d’un equip multidisciplinari. Les oficines de Pedralbes, situades en una planta de gran interès artístic on es conserven algunes de les cel·les privades antigues, són el punt d’inici de la ruta. En aquest espai, que normalment no es pot visitar, una de les conservadores del museu t’explicarà com es duu a terme la conservació de les peces que formen la col·lecció. A continuació, les restauradores et mostraran un dels espais de reserva del monestir on es conserven mobles que habitualment no es mostren al públic.
Després de gaudir del jardí del claustre, ens adreçarem a la part més antiga del monestir, l’escala de la Reina i la Sala de l’Àngel, dins de clausura. En aquests espais construïts en els primers temps del cenobi, s’explicarà una de les darreres campanyes de restauració del monestir, dedicada a la restauració de la balustrada, datada del segle XVI, i la porta de la Sala de l’Àngel, del segle XVII.
Horaris
En català: 10.30 h, 11.30 h, 13.30 h, 16.30 h i 18.30 h
En castellà: 12.30 h, 15.30 h i 17.30 h
Altres informacions d’interès
Durada de la visita: 1 hora. Visita accessible per a persones amb mobilitat reduïda.