IniciCreació i Museus, dins el Grec Barcelona 2022

Creació i Museus, dins el Grec Barcelona 2022

Torna Creació i museus, un programa que uneix a artistes i creadors de disciplines diverses i relacionats amb algunes de les fàbriques de creació de la ciutat amb els museus i institucions culturals de Barcelona, interactuant així amb les seves instal·lacions i els seus fons en un seguit de muntatges de teatre, dansa, circ o música. 

Els museus posen a disposició de les Fàbriques de Creació els seus fons, col·leccions i espais mateixos, mentre que les Fàbriques de Creació posen la creativitat artística, que esdevé un instrument per a la renovació de les mirades vers el patrimoni, la història i la memòria i facilita un apropament des d’una dimensió diferent que se suma al coneixement dels objectes dels museus i de les vivències que ens poden aportar.

El programa forma part del Grec Festival de Barcelona, i en aquesta edició hi trobareu vuit propostes. Els espais participants són: Teatre Tantarantana i Jardí Botànic Històric - Museu de Ciències Naturals de Barcelona; Museu Etnològic i de Cultures del Món i Fabra i Coats: Fàbrica de Creació; El Born Centre de Cultura i Memòria i Fundació Joan Brossa - Centre de les Arts Lliures; Graner i Museu de la Música; Museu del Disseny de Barcelona i Hangar, Centre de producció i recerca d’arts visuals; Museu Picasso de Barcelona i La Central del Circ; Castell de Montjuïc i La Caldera; i Museu Frederic Marès i Nau Ivanow.

La proposta conjunta del Museu Frederic Marès i la Nau Ivanow porta per títol CORPUS. Una exposició escènica i és una creació de l'artista Irene Vicente. Les arts plàstiques han estat presents en els teatres des de l’inici dels temps. CORPUS és una exposició on es reverteix aquesta relació: l’art escènic entra al museu per formar part del seu relat juntament amb les peces que hi viuen. A partir de CORPUS el públic podrà reinterpretar algunes de les obres exposades al Museu a través de les accions que aquestes peces representen. 

Data: diumenge 10 juliol 2022

Lloc: Sales del Museu

Horari: A partir de les 12 h

Durada: 2 hores

Preu: gratuït. Sense reserva prèvia

Organitza: Nau Ivanow, Museu Frederic Marès i Institut de Cultura de Barcelona.

 #CreacióiMuseus

Consulta el programa general de Creació i Museus 2022