IniciEL MÓN EN TRES DIMENSIONS. Aprendre a mirar l’escultura
1012

EL MÓN EN TRES DIMENSIONS. Aprendre a mirar l’escultura

Escolar (ESO i Batxillerat)

Públic destinatari: Escolar (ESO i Batxillerat)

Espai a on es desenvolupa: Estudi-biblioteca de Frederic Marès i Col·lecció d’escultura

Tipus d’activitat: Visita guiada

Durada de la visita: 2 hores

Preu de l’activitat: Grups (fins a 25 alumnes): 90€*

* Cal sumar l’import de l’entrada al Museu, que per a grups es de 2,40€ per persona. Els grups escolars menors de 16 anys només paguen l’activitat.

Descripció de l’activitat

L’objectiu principal és plantejar una aproximació al llenguatge, les tècniques i la significació històrica de l’escultura. La visita, en una primera part, ens permetrà abordar, a través de la plàstica pròpia de Frederic Marès, procediments i tècniques de la disciplina escultòrica més ortodoxa (modelatge, fosa i talla en pedra).

En una segona part, es durà a terme una aplicació pràctica d’aquests continguts en una selecció d’obres que van des de l’època clàssica fins al segle XIX.

Metodologia

Es partirà d’una sèrie d’activitats que, tot seguint una seqüència d’ensenyament -aprenentatge, afavoreixin l’observació, l’adopció d’un llenguatge específic en parlar d’escultura, la capacitat d’anàlisi, la formulació d’hipòtesis i la participació oberta en el debat. Aquesta metodologia pretén que l’alumnat se senti protagonista del seu procés d’aprenentatge i que obtingui alhora un coneixement significatiu.