IniciEmocions. Imatges i gestos del passat i del present

Emocions. Imatges i gestos del passat i del present

El 30 de novembre s’obre al públic l’exposició Emocions. Imatges i gestos del passat i del present, que el visitant pot trobar a la Sala 28 de la Planta 1 del Museu Frederic Marès.

De la tristesa a l’alegria: aquestes són les dues emocions que mostra l’exposició; la relació i el trànsit de l’una a l’altra a través d’una selecció d’escultures del segle XII al XV de les col·leccions del Museu Frederic Marés en diàleg amb algunes obres dels segles XX i XXI. D’aquestes darreres, se n’exhibeixen dues creacions de videoart de Bill Viola, un referent artístic fonamental de la contemporaneïtat, que amb el seu cicle The Passions va treballar les emocions a partir de la tradició artística medieval i renaixentista; dues obres destacades de l’informalisme i de l’espacialisme, d’Antoni Tàpies i Lucio Fontana, i finalment, una instal·lació lumínica de Javier Riera, creada al segle XXI.

La figura de Maria, la mare de Déu, representant de la humanitat, és el fil conductor dels tres àmbits expositius: I. El dolor de Maria, II. La ferida de Crist i III. La glòria de Maria.

L’objectiu de l’exposició és reflexionar sobre com un art allunyat del nostre temps pot adquirir nova vida en posar-lo en relació amb el món i l’art contemporanis a partir d’emocions comunes a temps històrics diferents.

A més, l'exposició comptarà amb un seguit d'activitats, com visites guiades mensuals i la presentació del catàleg. Pots consultar-les aquí.