Inici|Oleguer Junyent, col·leccionista. Roda el món i torna al Born
768

Oleguer Junyent, col·leccionista. Roda el món i torna al Born

Exposició dedicada a la figura d'Oleguer Junyent (Barcelona, 1876-1956), artista polifacètic, escenògraf, decorador, col·leccionista, antiquari, fotògraf amateur, apassionat dels viatges i, conegut popularment pel viatge de la volta al món que va realitzar l'any 1908.

Lluny de ser una antològica, se centra en la seva faceta de gran col·leccionista d'art de la Barcelona de la primera meitat del segle XX i posa la seva figura en relació amb la de Frederic Marès. Així mateix, es presta especial atenció a l'estreta relació personal entre Junyent i el polític i també col·leccionista, Francesc Cambó, a través d'aquarel·les i fotografies dels viatges que van compartir.

Aquesta exposició forma part d'un projecte conjunt en col·laboració amb l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona, que presentarà l'exposició Oleguer Junyent, fotògraf. Roda el món i torna al Born dedicada a la seva vessant de fotògraf amateur (17 maig - 14 octubre 2017).

S'editarà un catàleg conjunt de les dues exposicions que portarà per títol: Oleguer Junyent, col·leccionista i fotògraf. Roda el món i torna al Born.

Dates: Del 17 de maig de 2017 al 7 de gener de 2018

Lloc: Sala d'exposicions temporal

Tríptic de l'exposició (PDF)