Inici|Procés de conservació-restauració d'un conjunt de peces metàl·liques
1249

Procés de conservació-restauració d'un conjunt de peces metàl·liques

Durant els mesos de novembre i desembre de 2023 s’ha dut a terme el procés de conservació-restauració d’un conjunt de peces metàl·liques de la col·lecció permanent de les sales del Gabinet del col·leccionista. La intervenció s'ha realitzat amb el doble objectiu de garantir la bona conservació de les obres així com millorar la seva presentació en la seva exposició pública.

S’ha intervingut en 19 plaques religioses i una aiguabeneitera de la Sala de la fe, així com una pinta de la Sala femenina. Les plaques, de coure daurat i amb representacions religioses, preferentment dels segles XVI al XVIII, formen part d’un conjunt de gairebé quaranta peces ubicades en una mateixa vitrina. Aquest grup presentava restes de cera, restes de productes de neteja i corrosió. L’aiguabeneitera de coure també presentava corrosió i la pinta, de metall i carei, sulfuració.

El procés de conservació-restauració ha consistit en l’eliminació de les capes superficials, la neteja (mecànica i química), neutralització, assecat, inhibició, i, finalment, l’aplicació d’una capa de protecció.