IniciTorna La Nit dels Museus

Torna La Nit dels Museus

La Nit dels Museus 2023  torna a obrir les portes el proper dissabte 13 de maig, en una edició que inclou 121 exposicions i 86 activitats, entre tallers, visites guiades, recitals o concerts.

Fins a 90 equipaments i espais museístics de 8 municipis de l’àrea metropolitana —Barcelona, Badalona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí i Santa Coloma de Gramenet— formaran part de la programació de La Nit dels Museus 2023. La xifra marca un nou màxim, atès que fins ara l’edició amb més participació havia estat la del 2017, amb 87 centres. També suposa un notable increment respecte a les anteriors edicions post pandèmia: l’any 2021 hi van prendre part 74 centres, i el 2022, 75.

L’accés en tots els casos és gratuït, tot i que en determinats casos, per motius d’aforament o per a un desenvolupament correcte de l’activitat, es requerirà inscripció prèvia.  

Per a set dels espais participants aquesta serà seva primera Nit dels Museus: l’antiga seu de l’Editorial Gustavo Gili; La Model – Espai de Memòria; el Mirador Torre Glòries; el Moco Museum; el MUHBA Bon Pastor; el MUHBA Santa Caterina i el Servei d’Arqueologia de Barcelona – Refugi Antiaeri Plaça del Diamant.

Deu centres més no van obrir en l’edició passada i sí que ho faran enguany: el Centre Obert d’Arquitectura – Col·legi d’Arquitectes de Catalunya; KBr Fundación MAPFRE; el Memorial Democràtic; el MUHBA Casa Padellàs; el MUHBA Fabra i Coats; el MUHBA Sant Honorat; el MUHBA Via Sepulcral; el Museu de Badalona – Jardí de Quint Licini; el Museu Egipci de Barcelona i el Museu Palau Mercader.

El Museu Frederic Marès ofereix portes obertes a les exposicions permanents d'Escultura (època antiga fins a s. XIX) i del Gabinet del col·leccionista (pipes, fotografies, joguines, ventalls, rellotges...principalment s.XIX). Així com a l'exposició temporal Confluències. Escultura contemporània de la col·lecció Bassat.

Horari: De 19 a 1 h

Accés lliure. No cal reserva prèvia

Més informació a lanitdelsmuseus.cat