IniciVI cicle Musicant el Museu Frederic Marès

VI cicle Musicant el Museu Frederic Marès

En temps de pandèmia, música!

Aquesta primavera us oferim 2 concerts emmarcats en el VI cicle Musicant el Museu Frederic Marès en col·laboració amb l’Esmuc. Una mirada diferent a les col·leccions de la mà d’estudiants i músics professionals que s’inspiren en les obres i objectes del Museu per proposar-nos un programa musical original i d’interès per a tots els públics.

El primer concert PLIS, PLAS, PLEC. Diversions i creacions musicals amb paper plegat, és un espectacle musical amb humor i enginy, inspirat en la nova presentació de la Sala de les diversions on la màgia transformadora del paper plegat es fusionarà amb la música, oferint una proposta creativa i participativa al Pati del Museu. l’Estudi-biblioteca de Frederic Marès acollirà el segon concert, tot imaginant una trobada fictícia entre Frederic Marès i Frederic Mompou, compartint les partitures originals que el músic dedicà a l’escultor.

Us hi esperem!

PLIS, PLAS, PLEC. Diversions i creacions musicals amb paper plegat

09 de maig de 2021, 12:00 h

Pati del Museu

Intèrprets: ESMUC PLEC trio: Magalí Datzira, contrabaixista i cantant; Iscle Datzira, saxofonista i Joan Sallas, plegador i papiroflexa.

Un divertimento musical amb paper plegat on creació, il·lusió i diversió es fusionen, prenent com a font d’inspiració la Sala de les diversions del Museu. Aquest espai, recentment remodelat, acull les col·leccions relacionades amb la diversió i l’oci del segle XIX i principis del XX. El paper hi és present en innombrables formes i en objectes de joguina, com els teatres de paper, retallables, cromos, cases de nines, joc imprès i un llarg etcètera. Us convidem a gaudir d’un espectacle musical on la màgia transformadora del paper plegat es fusionarà amb la música, oferint una proposta imaginativa i participativa al Pati del Museu.

MARÈS-MOMPOU, MÚSICA DE COL·LECCIÓ

20 de juny de 2021, 12:00 h 

Estudi-biblioteca de Frederic Marès

Comentaris previs al concert  a càrrec del pianista Adolf Pla. 11’30 h

Intèrprets: Joan Ramon Company, piano; Gustavo Ardaya, veu; Roger Vilarnau, piano i Miguel Bruñó, piano.

Obres de Frederic Mompou

Un concert dedicat a exaltar l’amistat entre Frederic Marès (1893-1991) i Frederic Mompou (1893-1987). L’any 1974 Mompou obsequià i dedicà a Marès, un conjunt de partitures originals manuscrites amb anotacions autògrafes. La recerca musicològica sobre aquest material inèdit és el punt de partida per oferir-vos un programa musical monogràfic al voltat de Mompou. Si fa un parell de temporades celebràvem el 125è aniversari del naixement d’ambdós artistes -resseguint els espais de confluència viscuts al llarg de la seva trajectòria vital i professional-, ara constatem que durant la seva llarga relació compartiren sensibilitats, més enllà del vincle de l’amistat. Mompou compositor, dedicant  la seva  música a Marès col·leccionista, ens convida a seguir investigant.

 

Reserva d 'entrades a bcn.cat/cultura/reserves_MFM

#MusicantMFM

I, no us perdeu aquest petit tast del Musicant el Museu Frederic Marès!