IniciVols pujar a les golfes del Museu?

Vols pujar a les golfes del Museu?

Sota el títol 'Vols pujar a les golfes del Museu?' el 28 de novembre de 2020 el Museu Frederic Marès va obrir al públic la nova Sala de les diversions, que situada a la tercera planta, és un referent del món de les joguines antigues a Barcelona, doncs s’exposen les col·leccions relacionades amb l’oci i la diversió barcelonina del segle XIX i principis del XX, que es poden extrapolar a altres ciutats europees.

Centenars d’objectes ens evoquen el concepte de l’oci i el joc, així com els espais lúdics d’aquella societat: joguines, jocs de taula o d’enginy, òperes, concerts, representacions teatrals, curses de braus o funcions de circ. En definitiva, col·leccions que expliquen en què consistia l’entreteniment d’infants i adults, des de l’àmbit privat a l’espectacle de masses i de continguts diversos, dels més cultes als més populars.

La nova presentació incideix en la millora de l'exhibició dels objectes i la renovació de l'espai d'accés a la sala, amb el qual s'ha fet accessible a persones mobilitat reduïda. La col·lecció d'autòmats agafa un nou protagonisme amb el curtmetratge Màgia mecànica de l'artista Xavier (Xavier Vilató), que permet veure'ls en funcionament després d'haver restaurat el seu mecanisme (moviment i la música) i que no poden funcionar de forma permanent com a conseqüència de la seva fragilitat. 'Màgia mecànica' s'emetrà en format bucle en una pantalla a la mateixa Sala amb l'objectiu d'acompanyar la col·lecció d'autòmats exposats.

Per altra banda, El mecànic i la ballarina és un curtmetratge de ficció realitzat també per Xavier i que s' inspira en la col·lecció de joguines de la Sala de les diversions a través del gènere de la pantomima. El curt, d'aproximadament 8 minuts de durada, es va estrenar de manera virtual el  24 de novembre a les 20 hores al canal Youtube del Museu Frederic Marès, acompanyat d'una trobada gravada amb el director i els actors que permet als espectadors entendre què s'amaga darrera aquesta nova Sala i de la grabació de la peça audiovisual.

Vols visitar el Museu i conèixer la nova Sala de les diversions? Reserva ara la teva ENTRADA

Curtmetratge El mecànic i la ballarina